Doen

4 keer op gezinszoektocht

Een wandeling wordt ineens een pak interessanter voor de kinderen wanneer ze op zoek gaan naar vanalles. Dankzij de gezinszoektochten ontdek je heel wat onderweg terwijl je toch kan genieten van de schoonheid van de omgeving.

Wij zochten 4 gezinszoektochten voor je uit. Veel zoekplezier!

Citygame Rosalie

1. Schattenzoektocht of op pad met Rosalie in De Panne

Zin in een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen? Waag je aan het geocachen! Bij deze schatzoektocht op basis van coördinaten kan je met de GPS of smartphone aan de slag. Naast de coördinaten is er niet bekend waar je op zoek naar bent. Eén ding is zeker, het is een schat. Spannend!

Meer info

2. Familiezoektocht Damme

Word een Uilenspiegel en vind de drie: In de kelder van Huyse de Grote Sterre in Damme staat een schatkist. Om deze kist open te krijgen, moet je bewijzen dat je net als Uilenspiegel slim en wijs bent, dat je een goed evenwicht hebt en dat je handig en opmerkzaam bent. Hoe kan je dit doen? Ga op pad! Word een Uilenspiegel, verzamel de cijfers van het slot en vind “de Drie”!! 

Meer weten

familiezoektocht in Damme
Provinciedomein Wallemote Wolvenhof Izegem Blob gezinszoektocht

3. Hoera, we gaan wandelen met Blob

Krijg je je kroost niet uit zijn kot, om mee te wandelen? Noteer alle knooppunten van een route op een van de wandelnetwerken en geef het cijferlijstje aan je kinderen. Wedden dat ze het spannend vinden om zelf de weg te zoeken over de smalle paadjes? Stap je daarbij ook nog eens in de voetsporen van Blob en zijn vriendjes, dan wordt de zoektocht extra tof met spelletjes en weetjes. 

Ontdek de leuke Blob-zoektochten
 

4. KD's gezinszoektocht 'Met Jaek en Nink over de Frontieren'

KD's Jaek en Nink nemen kinderen in de Westhoek mee op pad en ontdekking. Tijdens deze gezinszoektocht zorgen ze voor plezier tijdens het wandelen. Spelenderwijs ontdekken ze de rijke geschiedenis van Wervik en de Franse zusterstad Wervicq-Sud. De korte wandeling (+/- 4km) met een reeks zoekopdrachtjes wandelen ze met plezier.

Meer over deze familiezoektocht  Meer over de KD's

Gezinzoektocht Wervik - KD's

Nog meer familieplezier

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF