Eten & drinken

5 leuke stops die je wandelkeuze bepalen

Met het mooie weer steekt ook de wandelmicrobe terug de kop op. Waar kan je dat beter doen dan in West-Vlaanderen.

Je vindt hieronder enkele wandelsuggesties met een leuke stop voor onderweg die je echt eens moet uitproberen.

Het Mortierken

Een gezellige landelijke dorpsbistro in Meetkerke, die houdt van puur en seizoensgebonden. Je kan er lekker tafelen na een stevige wandeling in de polders.

 

Meer info

Meetkerkse Moerenwandelroute

Je wandelt door de vlakke polders tussen het pittoreske Meetkerke en het kanaal Gent-Oostende. In de Moeren ontdek je een rijke diversiteit aan flora en fauna.

 

Wandel door de Moeren

't Zoet Genot

Deze tearoom is een vast waarde op de dijk van Oostduinkerke. Je kan er genieten van zelfgemaakte ijsjes, taarten tot wafels en pannenkoeken.

 

Meer info

Wandelen in Koksijde - Oostduinkerke

In Koksijde - Oostduinkerke geniet je van pure natuur. Je wandelt langs de zeedijk met zicht op zee, door de badplaatsen en je wandelt met verbazing langs de Hoge Blekker, de grootste duin aan onze Kust. Tussen knooppunt 56 en 47 kan je op de zeedijk verpozen in 't Zoet Genot.

 

Benieuwd naar de hoogste duin aan zee?

Achiel en Hector

Deze koffie- en theeschuur met buitenterras in Tiegem staat voor huiselijkheid en gezelligheid. Kinderen zijn er welkom. Je kan er genieten van een lekkere koffie met gebak of een fris biertje.

 

Meer info

Land van Streuvels

Aan de hand van knooppunten wandel je van dorp tot dorp, in de groene omgeving van de Tiegemberg, door bos en veld. Ter hoogte van knooppunt 52 in Tiegem vind je Achiel en Hector.

 

Ontdek het Land van Streuvels

Eetcafé Den Ekster

Den Ekster in Dranouter verenigt artistieke passie, een unieke ligging en een kaart met streekgebonden gerechten en bijpassende streekbieren. Een ideale stopplaats.

 

Meer info

 

Heuvelland

Je stapt op en rond de heuvels van de Westhoek, je ontdekt een stukje Frans-Vlaanderen en geniet van de couleur locale. Nabij knooppunt 7 op het wandelnetwerk Heuvelland kan je halt houden in Den Ekster.

 

Stap door het Heuvelland

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF