Shopping

5 winkels waar kinderen zich helemaal thuis voelen

Als je terugdenkt aan je kinderjaren, dan herinner je je ongetwijfeld de zomermaanden die zich tot aan de einder voor je uitstrekten. En de verveling die daar wel eens mee gepaard ging. In deze vijf winkels vinden je kleintjes ongetwijfeld de nodige afleiding of inspiratie voor een nieuwe hobby.

 

Maud Bekaert
1. Wondere boekenwereld

Een geheime brief met onzichtbare inkt schrijven? Bij Clavis Conceptwinkel in Brugge stap je een wondere wereld binnen vol kinder- en jeugdboeken. Je vindt er een keur aan titels en krijgt advies op maat. Bovendien komen de boeken er tot leven met creatieve voorleessessies. Tijdens de vakantie kan je met de kinderen op stap door Brugge: bij Clavis pik je het exclusieve Clavis-pakket op dat bestaat uit een stoffen tasje, het boekje ‘Brugge door kinderogen’, een heerlijke picknick met brood, water en fruit, een kortingsbon voor een boek en een bon voor een verfrissend artisanaal ijsje bij Tarteline. Reserveren kan tot 2 dagen op voorhand via conceptwinkel.brugge@clavisbooks.com.

Waar? Sint-Amandsstraat 5, 8000 Brugge

Meer info

Curieuzeneuze Roeselare vintage interieur
2. Speelgoed lenen

Meer dan 1500 stukken speelgoed liggen bij GOED Deel & Speelgoed te wachten om uitgeleend te worden. Er is voor elk wat wils: themakoffers en volksspelen voor feestjes maar ook puzzels, bewegingsmateriaal, gezelschapsspellen en bouw- en constructiemateriaal. Bovendien kan je er kapot speelgoed binnenbrengen: GOED maakt er opnieuw iets moois van.

Waar? GOED Deel & Speelgoed, Noordstraat 155, 8800 Roeselare

Meer info

3. Hobbyplezier voor jong en oud

Neverland, dat is 600 m² hobbyplezier voor jong en oud. Creatievelingen kunnen zich uitleven met klei, verf, spuitbussen, borstels, borduurkits of stencils. Het modelbouwassortiment bestaat uit kant-en-klare modellen in metaal, hout en toebehoren zoals verf, lijm, pigmenten, noem maar op. Met de modelbouwdozen bouw je uit duizenden petieterige onderdelen een Volkswagenbusje of vliegtuig. Sta je liever achter de stuurknuppel? Dan liggen er  radiogestuurde auto's, helicopters en vliegtuigen klaar. Neverland heeft meer dan 3000 bord- en kaartspellen op voorraad en rekken boordevol puzzels.

Waar? Neverland, Baron Ruzettelaan 279, 8310 Brugge

Meer info

Kazematje Menen kaas
Tielt Markt
4. Kleurrijke schoentjes

Geen verbrande voetjes meer op het warme strand met de kleurrijke watersandaaltjes uit 'De Zandvoetjes'. Deze schoenwinkel op een boogscheut van het strand van Oostduinkerke mikt met zijn aanbod naar eigen zeggen op stoere meisjes, lieve jongens, grote zussen, coole mama's en sjieke papa's. Want naast het arsenaal kinderschoenen, laarsjes, kousen en pantoffels staat er ook een speels aanbod voor de ouders op de planken. En op vraag van de allerkleinsten verkopen ze nu zelfs een ruim assortiment aan vintage robots.

Waar? De Zandvoetjes, Leopold II laan 213 – winkel 6, 8670 Oostduinkerke

Meer info

Anthony Lams
5. Beregoed Houten Speelgoed

Houten hobbelpaarden, blokkendozen, romantische keukentjes, donzige speelpoppen, poppenhuizen, gezelschapsspelletjes voor het hele gezin, ridders en kastelen of verkleedpakjes met een ziel: wie op zoek is naar duurzaam, ecologisch en vooral plezierig speelgoed komt bij Beregoed Houten Speelgoed in Sint-Denijs ruimschoots aan zijn trekken. De winkel ademt de sfeer van een speelkamer vol kasten met 'anders' speelgoed van kwaliteitsmerken zoals Haba, Djeco, Ruben Barns, Hape en Plan toys waar je onmogelijk kunt aan weerstaan.

Waar? Beregoed Houten Speelgoed, Helkijnstraat 44, 8554 Zwevegem

Meer info

Nog meer West-Vlaamse uittips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF