Doen

5 x zomers fietsplezier

Deze zomer kan je op heel wat leuke manieren gaan fietsen in onze provincie. Zo trap je langs kunst, langs West-Vlaanderens Mooiste, langs de provinciedomeinen... Leuke tochten op maat voor iedereen. Liever zelf een route samen stellen? Dat kan ook, dankzij de fietsnetwerken.

Ontdek hieronder de vele fietsmogelijkheden en geniet al trappend!

Veel fietsplezier.

Fietsen langs West-Vlaanderens Mooiste

4 weken lang langs West-Vlaanderens Mooiste

Een hele maand lang kan je wekelijks door onze mooie provincie fietsen. Met West-Vlaanderens Mooiste verken je idyllische plekjes, geniet je van mooie landschappen en vergezichten en ontdek je toeristische trekpleisters. Er zijn lussen voor recreatieve en sportieve fietsers voorzien in verschillende afstanden. Voor iedereen wat wils dus!

Ontdek alles over de fietslussen van West-Vlaanderens Mooiste

ContreiLive-Zeli Bauwens - De Druppe

Fietsen langs Contrei Live

Nog meer kunst spotten vanop de fiets doe je langs het kunstproject Contrei Live. Het internationaal kunstenparcours in de Leiestreek laat je kunst ontdekken op en langs het water in dertien steden en gemeenten tussen Schelde en Leie. Heel wat installaties accentueren het belang van water in het landschap . De artistieke interventies zijn sitespecifiek ontworpen en dus op maat gemaakt van de plek in het landschap of de publieke ruimte. Het kunstenparcours Contrei Live is gratis te bezoeken van 9 juli tot 26 oktober 2020. Dankzij drie fietslussen trap je ontspannen langs de werken.

Ontdek Contrei Live

Kustsafari - fietsen aan de kust

Kustsafari

Deze zomer kan je mooie fietstochten maken aan de Kust. Je verkent trappend heel wat mooie en stille plekjes van de Kust dankzij de Kustsafari. Dit zijn 24 begeleide zomertochten tussen Knokke-Heist en De Panne. Een kustgids neemt je mee op pad en toont je verborgen natuurpareltjes. Je ontdekt ook boeiende verhalen over het verleden van het hinderland. Onderweg geniet je van een prachtig decor en vooral de gezonde zeelucht. Starten en eindigen doe je telkens aan een natuurbezoekerscentrum.

Veel safari-plezier!

Trappen langs de provinciedomeinen

De provinciedomeinen zijn een prachtig decor om te fietsen. De mooie natuur is uitnodigend en deugddoend tijdens een mooie fietstocht. Deze zomer is er ook bijzonder veel te ontdekken en beleven in de provinciedomeinen. De fiets dus even parkeren voor een leuke activiteit of misschien iets verfrissend op één van de terrasjes die je hier en daar vindt. 

Naar die provinciedomeinen!

fietsen in de provinciedomeinen
Nog meer fietsen deze zomer

Nog meer fietsplezier!

Ontdek nog heel wat leuke fietslussen en suggestieroutes op het Fietsnetwerk. Trap je liever langs een eigen route? Verbind dan makkelijk knooppunten aan elkaar en creëer een fietslus volledig op jouw maat!

Ontdek een uitgebreid fietsaanbod

Nog meer belevenissen deze zomer!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF