Eten & drinken
Het Lekkere Westen

8 x West-Vlaamsche Kost

De redactie van Nina ging op gastronomische toer in West-Vlaanderen en verklapt hun 8 favoriete adressen. Als extraatje onthullen de chefs hun lievelingsadressen in de regio.

Wil je er meteen een lekker weekendje weg van maken?
Boek dan rechtstreeks bij de uitbater aan de beste prijs.

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen

Hertog Jan in Zedelgem

Driesterrenrestaurant Hertog Jan mag natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn fan van de heerlijke setting in een prachtige boerderij, maar ook van de topgerechten die voornamelijk met eigen gekweekte groenten, kruiden en bloemen worden klaargemaakt. 

Meer info & de favoriete adresjes van chef Gert De Mangeleer in het Brugse Ommeland

(Foto: Kristof Vrancken)

Tête Pressée in Sint-Michiels

Altijd leuk: eigenzinnige concepten. Tête Pressée is er zo eentje, want hier zit je samen aan één lange tafel in een open keuken. Op je bord komen pure gerechten volgens het aanbod van de dag. Oh ja, eerst loop je langs de eetwinkel waar je verse producten uit de koeltoog kunt kopen.

Meer info & de favoriete adresjes van chef Pieter Lonneville in het Brugse Ommeland

8Chef in Koksijde-Oostduinkerke

De papa van zaakvoerster Véronique was de mede-oprichter van Hotelschool Ter Duinen. Lees: hier zit je goed voor een avondje tafelen. Bij 8chef vertoef je in een gezellig interieur met een open keuken. Specialiteit: West-Vlaams rood rund van Dierendonck. 

Meer info & de favoriete adresjes van chef Véronique Dewulf aan de Kust

Carcasse in Koksijde

Het restaurant van topslager Hendrik Dierendonck is het walhalla voor vleesliefhebbers. Er wordt volop uitgepakt met bekende en nieuwe vleesbereidingen. De beste steak, maar ook zoveel meer, proef je hier. 

Meer info & de favoriete adresjes van chef Hendrik Dierendonck aan de Kust

Damier in Kortrijk

Damier is het oudste hotel van het land en heeft een uitstekend restaurant. Wie houdt van originele en pure gerechten, bereid met bio-groenten en lokale producten, zit hier aan het juiste adres. 

Meer info & de favoriete adresjes van chef Martijn Defauw in de Leiestreek

Table d' Amis in Kortrijk

De jonge chef Matthieu Beudaert heeft een Michelinster én een score van 17/20 in de GaultMillau. Een topper als je wilt uitpakken met een uitstekend etentje. Het uitgangspunt: producten van eigen bodem met uitgepuurde, heldere smaken.

Meer info & de favoriete adresjes van chef Matthieu Beudaert in de Leiestreek

 Bistro 't Verschil in Gits

Naar deze populaire bistro kom je voor eerlijke, inventieve gerechten die uit de open keuken worden getoverd. Bij mooi weer is het lekker zitten op het zonovergoten terras van het prachtige pand. 

Meer info & de favoriete adresjes van chef Tom Cloet in de Westhoek

Water en vuur in Diksmuide

Heb jij al eens getafeld in het laadruim van een vrachtschip? In het stoere interieur van Water en Vuur proef je van dagverse gerechten met funky namen. Denk aan Flower Power, een kroket van Keiems Bloempje.

Meer info & de favoriete adresjes van chef Tijl De Vriendt in de Westhoek

 

Bekijk hier nog meer lekkere adressen in West-Vlaanderen