Doen

9 redenen om deze lente naar West-Vlaanderen te komen

Fietstival Westhoek

Omdat je in de Westhoek dé zoektocht van 2017 kan fietsen

Neem tot 1 oktober deel aan dé zomerfietszoektocht in de Westhoek. De tocht van 58 km (of 2 kleine lussen) neemt je mee langs de leukste plekken in Diksmuide, Veurne, Alveringem en Lo-Reninge. Onderweg geniet je van extra voordelen bij wel 20 adressen. Zo bezoek je gratis de IJzertoren in Diksmuide, het Stad- en Landshuis in Veurne en heel wat cafés en restaurants verwennen je met streeklekkers! En zoals het een zoektocht betaamt, vergast hij je onderweg op toffe weetjes en quizvragen. Bovendien maak je kans op vele mooie prijzen zoals fietsen, overnachtingen, etentjes, een vaartocht, ….

Meer info over de fietszoektocht in de Westhoek

Ijsje eten aan zee

Omdat je helemaal kan herleven aan zee met deze 5 tips

Het voorjaar is een heerlijk periode aan de Kust. De natuur herleeft weer en dat is net zo aan zee. De kleuren worden allemaal weer iets helderder en frisser en het gemoed volgt gedwee. Ideaal voor die energieboost en de nodige vitamine-zee. 

Ontdek hier de voorjaarstoppers aan zee

Omdat je 10 x heerlijk kan fietsen in de Leiestreek

Ga op pad in de Leiestreek met het gloednieuwe fietsboekje. Dit gratis boekje bevat 10 mooie fietsroutes vol met lekkere stops en 80 tips voor het hele gezin. 

Vraag hier het gratis fietsboekje aan

kasteel Ryckevelde

Omdat 2017 hét Kastelen- en Abdijenjaar in het Brugse Ommeland is

Tot 30 november worden in de regio talloze activiteiten georganiseerd in kastelen, kasteelparken, abdijen en abdijtuinen. Klinkt een uniek concert op een uitzonderlijke locatie je als muziek in de oren? Even zen worden met een yogales of een avondwandeling in de abdij? Of is een pop-up bar en een zondagse picknick meer iets voor jou? Hou dan je agenda in de aanslag. Er zijn zoektochten op je stalen ros, themawandelingen, culinaire verwennerijen, queestes voor kleine ridders en prinsesjes, vespatrips,...

Als kers op de taart openen verschillende locaties, die doorgaans niet toegankelijk zijn, uitzonderlijk de deuren. Enkele kasteelheren en -dames geven een unieke inkijk in het leven op het kasteel...

Meer info over het Kastelen- en Abdijenjaar

Vakantiewoning Q-label

Omdat de beste logeeradressen in West-Vlaanderen liggen

Op zoek naar een knusse B&B voor een romantisch weekendje weg of een vakantiewoning voor de ganse familie? Tal van logies in West-Vlaanderen dragen het Q-label, een beloning voor hun kwalitatieve en gastvrije service. Boeken kan je rechtstreeks bij de uitbaters aan de beste prijzen.

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen

Tips bij slecht weer

Omdat er altijd iets te beleven valt, ook als het weer wat tegen zit

Te koud buiten of te nat? Geen nood want in West-Vlaanderen is het altijd leuk vertoeven. Er zijn tal van indoor activiteiten die je dag bij elk weer geslaagd maken.

Ontdek hier onze tips bij minder goed weer

De Mess

Omdat er tal van hippe hotspots zijn om te ontdekken

Naast de vele authentieke cafeetjes en restaurantjes die het Brugse Ommeland rijk is, zijn er ook talrijke hippe plekjes met een modern interieur, leuke concepten, verfijnde gerechtjes... 

Ontdek de hippe hotspots van het Brugse Ommeland hier

Omdat de greeters van de Leiestreek graag de geheimen van de streek met je delen

Greeters zijn enthousiaste inwoners die kleine groepjes op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters vertellen vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies.

Meer info over de Leiestreek Greeters

Couleur locale in de Westhoek

Omdat je nergens meer couleur locale vindt dan in de Westhoek

In de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen en dus ook 's werelds beste bieren. Maar wie de laaste jaren door Heuvelland rondwaarde, kon ook niet naast de glooiende wijndomeinen kijken. En ook de typische volkscafés en volksspelen mogen in dit rijtje niet ontbreken.

Ontdek hier de couleur locale van de Westhoek