Doen

Blotevoetenpaden in West-Vlaanderen

Het internet staat vol met artikels over de positieve effecten van blotevoetenpaden: het stimuleert de bloedsomloop, het stimuleert de aanmaak van gelukshormoon … Wij zijn geen wetenschappers. Het enige wat we met zekerheid kunnen bevestigen, is dat een blotevoetenpad ongelooflijke fun is. Schoenen uit en dapper over verschillende ondergronden stappen. De max!

Onze provincie beschikt op dit moment over drie blotevoetenpaden, twee vaste en één pop-up. In de nabije toekomst komen daar nog een aantal blotevoetenpaden bij.

Blotevoetenpad in de Fruitboomgaard in Oekene

Fruitboomgaard

We beginnen met de kleinste. Op het einde van de Burgemeesterstraat (ter hoogte van huisnummer 22) in Oekene, deelgemeente van Roeselare, vind je een blotevoetenpad van 100 meter door een fruitboomgaard. Vooral vanaf eind augustus werpt een blotevoetenwandeling letterlijk zijn vruchten af als je het rijpe fruit zo uit de boom kan plukken. De fruitboomgaard is immers publiek. Je kan er per persoon één stuk fruit plukken.

Zwin Natuur Park

Slikken en schorren

In het bezoekerscentrum van het Zwin valt van alles te beleven. Je hebt er enerzijds de interactieve expo over het komen en gaan van de vogels in het Zwin en anderzijds het buitenparcours waar je via verschillende wandelingen in contact komt met de vogels. Op de Zwinvlakte werd ook een blotevoetenpad aangelegd van 2 kilometer lang. Ooit al door slikken en schorren gewaad? Dan is dit je kans! Deze zomer kan je je wandeling ook combineren met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’.

Reserveer je bezoek via www.zwin.be.

Blotevoetenpaden West-Vlaanderen

Goed bewaard fort

We hadden al over veel soorten pop-ups gehoord, maar nog nooit van een blotevoetenpad pop-up. Provinciedomein Fort van Beieren in Koolkerke (Kasteeldreef 21) kan je tussen 1 juli en 31 augustus blootsvoets verkennen. Er zijn lockers voorzien waar je je schoenen, kousen en handdoek kwijt kan. Er is ook een handpompje om nadien het eventuele vuil af te spoelen. De wandeling neemt je mee naar de kern van het 17e -eeuwse goed bewaarde Franse fort. Je stapt over gras, dolomiet, beton, bosgrond en zand. Nu eens ga je door een droge gracht, dan weer probeer je via boomstammen een modderpoel te overbruggen. Via een helling kom je op de oude fortmuren terecht. De wandeling is vanaf de ingang van het provinciedomein bewegwijzerd.

Toch liever een wandeling met die super makkelijke stapschoenen aan? 

Nog meer leuke tips en weetjes

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF