Doen

De Leiestreek is een creatieve hotspot

De nieuwe pocket ‘101 Leiespots’ bundelt hippe adressen en speciale plekken in de streek. Tussen Roeselare en Avelgem en tussen Menen en Deinze bruist het van de creativiteit. Dat wordt met deze gratis inspiratiepocket benadrukt. In de pocket vind je ook elf nieuwe fietsroutes en drie wandelroutes.

“De 101 hippe adressen onderlijnen het creatief en eigentijds imago van de Leiestreek. Elk adres vertelt een uniek verhaal met streekgebonden accenten”, zegt Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek.

Ik Zomer West-Vlaams - Leiespots

Verrukkelijke taarten

Het aanbod is heel divers. De pocket wijst je de weg van de ene pop-up shop naar de andere conceptstore vol design-hebbedingen. Je ontdekt een urban jungle met cocktailbar achterin en een café waar je vinylplaten kan kopen. Juweeltjes van chocolade, smaakvolle vegan burgers en verrukkelijke taartklassiekers, het kreeg allemaal een plaatsje in de pocket. Net als originele logeeradressen in de Leiestreek, zoals een luxeboomhut of een ‘glamping’ in de tuin van een voormalige elektriciteitscentrale.

Weekendje weg

“De trendy adressen vormen een leidraad voor een daguitstap of een weekendje weg in de Leiestreek”, aldus Claude Croes. De pocket bevat ook elf nieuwe fietsroutes en drie wandelroutes die de verschillende Leiespots aandoen.

Doe mee en win!
Een jaar lang beloont Toerisme Leiestreek elke maand de mooiste foto van een beleving in een Leiespot op Instagram of Facebook met een waardebon van € 25. Post de foto van de Leiespot met de hashtags #leiestreek en #leiespot.

Ik Zomer West-Vlaams - Leiespots

De pocket ‘101 Leiespots’ is gratis verkrijgbaar bij de Leiespots zelf en bij de Diensten voor Toerisme.
Info: www.toerisme-leiestreek.be/leiespots.

Nog meer inspiratie

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF