Doen

Fiets- en wandeltips

DuinenwandelingElke week gaat West-Vlaanderen kenner Marijn Follebout op stap in dé fiets- en wandelprovincie bij uitstek! In 2020 verwent hij je met maar liefst 40 fiets- en wandelsuggesties. Zijn reportage kan je wekelijks in de Krant van West-Vlaanderen lezen. 

De voorbije weken ging Marijn al vlijtig op pad. Van elke route kan je een handige fiche met praktische info en kaart downloaden.

 

Ontdek hieronder de eerste fiets- en wandeltips van Marijn:

 

Drie Grachten, Houthulst
Drie Grachten wandelroute

Drie Grachten wandelroute

REGIO WESTHOEK

De 6,5 km lange wandelroute verkent het historische landschap ten zuiden van Diksmuide. Je start de wandeling bij het kasteel van Merkem, de tocht loopt verder naar de broeken en vlakke weilanden met schitterende vergezichten.

Naar de route en praktische fiche

Wandelen op het wandelnetwerk Land van Mortagne vanuit Sint-Denijs

REGIO LEIESTREEK

Weinig wandelnetwerken met een zo uitgestrekt trage wegennet als het Land van Mortagne. We verkennen het lichtjes glooiende landschap rond Sint-Denijs in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen. Magnifieke vergezichten vormen een constante op onze wandeling met knooppunten.

Naar de route en praktische FICHE

Trimaarzate
Trimaarzate
Vriezeganzen in Uitkerkse Polder
Uitkerkse Polder

Uitkerkse Polderroute

REGIO KUST

Tussen Blankenberge en Zuienkerke strekt zich een open polderlandschap uit van meer dan 1.400 ha. Weidevogels vinden er een geschikte broedplaats en duizenden vriezeganzen uit het hoge Noorden komen er overwinteren. Deze landschapswandelroute van 7,7 km is perfect voor de natuurliefhebbers!

naar de route en praktische FICHE

Duinenwandeling in Koksijde - Oostduinkerke

REGIO KUST

Het wandelnetwerk Westkust bestaat uit ruim 160 km verkeersluwe en onverharde wandelpaden, een gezonde mix van natuur en cultuur aan zee. Deze suggestielus startend in Koksijde leidt ons onder andere door twee duinmassieven en langs het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke.

naar de route en praktische FICHE

Koksijde
Duinen in Koksijde
twee beken wandelroute marke bissegem kortrijk wandelen
Twee Bekenwandelroute

Twee Bekenwandelroute in Kortrijk

REGIO LEIESTREEK

Deze wandelroute van 12 km neemt je mee door de valleien van de Markebeek en de Neerbeek naar verrassende groene gebieden tussen de dorpskernen van Marke en Bissegem nabij Kortrijk.

naar de route en praktische fiche

Stadswandelroute in Lo

REGIO WESTHOEK

West-Vlaanderen telt 20 erfgoedwandelroutes. We pikten veel op tijdens de wandeling (2 km) in Lo. Dat de stad in de middeleeuwen in twee machtshelften was verdeeld, bijvoorbeeld. Met de zoektocht van kapitein Hupsakee is deze wandeling ook perfect haalbaar met kinderen.

naar de route en praktische fiche

Westhoek KD tocht 'Vaar mee met Kapitein Hupsakee'
Lo
Bosbaden in de Vorte Bossen
Bulskampveld

Zalig bosbad in Bulskampveld

REGIO BRUGSE OMMELAND

Tijdens de 9 km lange wandeling vanuit Beernem leer je het mooie landschapspark Bulskampveld kennen. Het wandelnetwerk Bulskampveld wijst je de weg. De ideale plek om je batterijen op te laden.

naar de route en praktische fiche

Een niet alledaagse fietsroute rond Bredene

REGIO KUST

Waar kan je beter zuurstof opdoen dan aan de Kust? Deze fietstocht van 32 km brengt je niet enkel langs de zee, duinen en akkers, maar ook langs kleine, gezellige dorpjes. 

naar de route en praktische fiche

Spuikom

Bekijk zeker ook volgende fiets- en wandeltips: 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF