Doen
Fietsen

Fietsnetwerk

Kaarten en box

Kaarten

Per regio is er 1 fietsnetwerkkaart met het volledige netwerk op voor- en achterzijde. Een fietskaart kost € 9 per exemplaar. Hieronder vind je een overzicht van de netwerken per regio en kan je ook de netwerkkaart op de webshop bestellen.

Overzicht van de fietsnetwerken per regio

Fietsnetwerk Brugse Ommeland

Fietsnetwerk Brugse Ommeland

Het Fietsnetwerk Brugse Ommeland, dat is ruim 930 kilometer fietsplezier door bossen en polders, langs kastelen en kanalen met pittoreske dorpen en stadjes onderweg. Stippel zelf je fietsroute uit en geniet van knooppunt tot knooppunt. De onmisbare fietsnetwerkkaart leidt je naar de leukste plekjes.

Fietsnetwerk Kust

Aan de Kust kan je op het netwerk genieten van ruim 350 kilometer fietsplezier langs zee en strand, door duinen en natuurgebieden, in levendige badplaatsen, kuststeden en door de vlakke en groene polders van het hinterland. Met de netwerkkaart stippel je aan de hand van knooppunten zelf je fietsroute uit. Je fietst naar de leukste plekjes.

Fietsnetwerk Kust
Fietsnetwerk Leiestreek

Fietsnetwerk Leiestreek

Geniet op het netwerk van de Leiestreek van bijna 1.100 kilometer fietsplezier langs kanalen en oude spoorlijnen, door bruisende steden en in het glooiende, groene landschap tussen Leie en Schelde. Je kan zelf je fietsroute uitstippelen van knooppunt tot knooppunt. Met de fietsnetwerkkaart kom je op de leukste plekjes van de Leiestreek in Oost- en West-Vlaanderen.

Fietsnetwerk Westhoek

Stippel zelf je eigen fietsroute uit aan de hand van het fietsnetwerk. Aan kroegen, cafeetjes en restaurants is er onderweg geen gebrek en ook hoeveijsjes zorgen voor de nodige verfrissing. Het Fietsnetwerk Westhoek is ruim 1100 kilometer fietsplezier door de groene, vlakke polders, over glooiende heuvels en langs historische stadjes, pittoreske dorpen en getuigen van de Eerste Wereldoorlog.

Het netwerk loopt ook door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek.

Vanaf vrijdag 18 september 2020 om 16u, wordt het département du Nord code rood voor Belgen. Dit betekent dat we niet meer mogen reizen naar dit departement en dat niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Gezien het fietsnetwerk Westhoek, aansluit op het fietsnetwerk van Frans-Vlaanderen, kan je vanaf 18 september de knooppunten aan Franse zijde niet meer volgen.

Fietsnetwerk Westhoek

Fietsnetwerkbox

Ben je van plan om ook elders in West-Vlaanderen op ontdekking te gaan? Dan is de box met de vier netwerken wel iets voor jou. De fietsnetwerkbox kost € 30 en je krijgt er een gratis handige pocket bij met 10 suggestiefietsroutes.

 

Benieuwd?

Kies voor een box

Of wil je eens op verkenning in Oost-Vlaanderen? De box met de zes Oost-Vlaamse netwerkkaarten kan je hierbij helpen. Deze box kost € 30.

Voor je je fietstocht start, raadpleeg dan eerst even de pagina met trajectwijzigingen.

 

Interesse?

Bestel de Oost-Vlaamse box

Hoe gebruik  ik het fietsnetwerk?

Concept

De fietsnetwerken staan garant voor honderden kilometers fietsplezier doorheen de mooiste toeristische regio's van Vlaanderen. Je fietst langs de meest aantrekkelijke en veilige paden, die verbonden zijn tot een wijdverspreid, samenhangend netwerk. Een aantal van de paden en brugjes zijn speciaal aangelegd.

Knooppunten

Waar twee of meer trajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je route uit, alsook de richting waarin je gaat. Tel op de netwerkkaart de afstanden tussen de knooppunten op en je weet precies hoe lang je tocht wordt. Onderweg kan je verpozen op de vele rust- of picknickbanken.

Startpunten

Je kan je tocht starten vanuit gelijk welk knooppunt maar de startpunten zijn het vlotst bereikbaar. Er is een infobord, je vindt er gratis parkeergelegenheid en aansluiting op het openbaar vervoer.

Hierbij de adressenlijst van de fietsstartpunten: Bestandfietsstartpunten_website.xlsx

Bewegwijzering

De netwerken zijn in twee richtingen bewegwijzerd.

Knooppuntborden

Op elk knooppunt staat een rechthoekig bord met het knooppuntnummer en richtingsaanduidingen naar de eerstvolgende knooppunten.

Doorverwijzingsborden

Tussen de knooppunten wijzen doorverwijzingsbordjes je de weg.

Nummers

Je hoeft tijdens je trip alleen maar de nummers in het oog houden. Die vind je zowel op de netwerkkaart als op de groen-witte bordjes langs het fietsnetwerk. Op kruispunten zonder bewegwijzeringsbord ga je gewoon rechtdoor.

Routeplanner

Stippel zelf je route online uit

Wil je liever zelf het traject van je tocht bepalen? Dat kan je heel gemakkelijk via de fietsrouteplanner.

 

Stel zelf je route samen

Trajectwijzigingen

Soms is het nodig het traject van het netwerk tijdelijk of permanent aan te passen wegens wegenwerken of wegonderbrekingen of simpelweg om de kwaliteit te verbeteren. Bekijk daarom zeker de pagina met trajectwijzigingen vooraleer je je tocht aanvat! Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Bekijk vooraf de recentste wijzigingen

Heb je een probleem opgemerkt onderweg?

Zag je iets ongewoons op je fietstocht? Een bordje dat omver ligt, een pad dat in slechte staat verkeert, ... Meld het ons via de Routechirurg zodat we dit zo snel mogelijk in orde kunnen brengen. Wij, en de fietsers die achter je komen zullen je dankbaar zijn!

 

Meld het probleem

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF