Fietsen

Fietsnetwerk Brugse Ommeland

Wat is het fietsnetwerk?

Het Fietsnetwerk Brugse Ommeland, dat is ruim 930 kilometer fietsplezier door bossen en polders, langs kastelen en kanalen met pittoreske dorpen en stadjes onderweg. Stippel zelf je fietsroute uit en geniet van knooppunt tot knooppunt. De onmisbare fietsnetwerkkaart leidt je naar de leukste plekjes. De groen-witte bewegwijzering wijst je in twee richtingen de weg!
 

Hoe fiets je op het fietsnetwerk

Knooppunten

Waar twee of meer trajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je route uit, alsook de richting waarin je gaat. Tel op de netwerkkaart de afstanden tussen de knooppunten op en je weet precies hoe lang je tocht wordt. 

Fietsstartpunten

Starten kan vanuit gelijk welk knooppunt maar de startpunten zijn het vlotst bereikbaar. Er is een infobord, gratis parkeergelegenheid en een aansluiting op het openbaar vervoer. Hieronder vind je een overzichtskaart met alle fietsstartpunten in het Brugse Ommeland.

Trajectwijzigingen en omleiding

Soms is het nodig het traject van het netwerk tijdelijk of permanent aan te passen. Dit kan veroorzaakt worden door kwaliteitsverbeteringen van de netwerken of routes, door herdruk of door plaatselijke wegonderbrekingen of wegenwerken. 
 
Bekijk daarom zeker de trajectwijzigingen vooraleer je je tocht aanvat!

Bestel de kaart of stippel je route online uit

Een fietsnetwerkkaart van het Brugse Ommeland kost € 8 per exemplaar. Ben je van plan om ook elders in West-Vlaanderen op ontdekking te gaan? Dan is de fietsnetwerkbox met de vier netwerken wel iets voor jou. De box kost € 25 en je krijgt er een gratis handige pocket bij met 10 suggestiefietsroutes.

Je kan je route ook gemakkelijk online uitstippelen via onze handige fietsrouteplanner

Heb je een probleem opgemerkt onderweg? Meld het ons via de Routechirurg zodat we dit zo snel mogelijk in orde kunnen brengen.