Doen

Ga op schattenjacht in West-Vlaanderen

In maar liefst vijftig plaatsen in West-Vlaanderen kan je deze zomer op culturele schattenjacht. Wij selecteerden er vijf.

Veel schattenplezier!

Ik Zomer West-Vlaams - schattenjacht in het kasteel van beauvoorde

1. Het mysterie van de verdwenen partituren

In het kasteel Beauvoorde slaat de paniek toe. In het kasteelpark is een groot concert gepland, maar er loopt van alles mis. De verstrooide dirigent is zijn partituren kwijtgespeeld. Zonder partituren weten de muzikanten natuurlijk niet wat ze moeten spelen. Ga op muzikale zoektocht doorheen het kasteel en vind de partituren terug.

Waar? Kasteel Beauvoorde, Wulveringemstraat 10, Wulveringem.

Ik Zomer West-Vlaams - op schattenjacht in KOERS, het museum van de wielersport

2. De geluiden van de koers

Vind jij de schatkist van Vlieg in 'KOERS. Museum van de Wielersport'? Jonge speurneuzen tot 6 jaar kunnen met de (eigen) loopfiets op zoek naar tips om de schat te vinden. Wie tussen 6 en 12 is, krijgt een roadbook die volstaat met weetjes over de koers. Bovendien kan je een testrit maken op een 19e -eeuwse koersfiets. Na afloop krijg je een klankboek mee naar huis boordevol raadsels en spelletjes.

Waar? KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15, Roeselare.

Ik Zomer West-Vlaams - schattenjacht in het bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest

3. Reis mee naar het hof van de Chinese keizer

Ken jij Ferdinand Verbiest? Driehonderd jaar geleden reisde hij naar China. Een reis die toen nog maanden duurde. Jij kunt met hem meereizen: ontdek zijn uitvindingen en zoek het antwoord op de vijf vragen aan de hand van de geluidsfragmenten die je te horen krijgt. Goed geluisterd? Dan bemachtig je de sleutel van de schatkist.

Waar? Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest, Markt 1, Pittem.

Ik Zomer West-Vlaams - op schattenjacht in Raversyde

4. Op zoek naar een duikboot, vleermuis en kanon

In en rond de bunkers van de Atlantikwall in Raversyde zitten heel wat geluiden verstopt. Aan de hand van een schatkaart zoek je een duikboot, vleermuis, kanon, zeemijn en kanarie. Wie de opdrachten en de geluidsquiz tot een goed einde brengt, verzamelt stickers en krijgt op het einde van de zoektocht een leuke verrassing.

Waar? Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636, Oostende

Ik Zomer West-Vlaams - schattenjacht in Kortrijk 1302

5. Computervirus in het museum

Een computervirus heeft alle geluiden gewist en verkeerde geluiden in het museum 'Kortrijk 1302' gebracht. Aangezien kinderen veel beter horen dan volwassenen, kunnen alleen zij de geluiden terug op hun juiste plaats krijgen.

Waar? Kortrijk 1302, Begijnhofpark, Kortrijk


Nog meer schatten van ideeën

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF