Praktische info
Meters & Peters

Help met ons mee

Je bent een enthousiaste fietser of wandelaar en je vindt het ook niet leuk om tijdens je tocht te verdwalen omdat er een bewegwijzeringsbordje ontbreekt. Of je kan niet meer verder omdat de weg is afgesloten door wegeniswerken of het pad is zo overgroeid dat je denkt dat je in de wildernis bent terecht gekomen, dan kan jij ons zeker helpen.

Wij zijn op zoek naar 'meters en peters' om met ons mee te werken om de routes en netwerken optimaal te kunnen behouden. En je beschikt over wat vrije tijd, dan rekenen wij op jou. Hou je meer van autorijden of paardrijden is je leven, dan nodigen wij je ook graag uit.

Wat moet ik dan doen?

Eén tot twee keer per werkjaar controleer je je route om eventuele problemen te signaleren. Je let op de bewegwijzering, de staat van het wegdek, te overmatige begroeiing, kapotte infrastructuur, ...

Na de controle meld je ons deze gegevens digitaal via de TRIS-databank.

En wat als mij iets overkomt?

Geen nood. In geval van een ongeval ben je verzekerd zowel tijdens de controlebeurt zelf als tijdens de verplaatsingen ervan.

Waar kan ik helpen?

Momenteel hebben we vooral mensen nodig voor de wandelnetwerken Hoppeland, IJzervallei en Land van Mortagne en ook voor het vernieuwde fietsnetwerk.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Je bent overtuigd en wil je hiervoor inzetten, neem dan contact op met Laura Cherlet. Zij is verantwoordelijk voor de meter- en peterwerking en kan jou verder informeren.

Contactpersoon
Laura Cherlet
Tel.: +32 (0)50 30 55 43
laura.cherlet@westtoer.be

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF