Doen

Ik Zomer West-Vlaams

De zomer in West-Vlaanderen heeft weer héél wat in petto. Van fietsen en wandelen tot paardrijden, lekker eten en shoppen. En ook de logies verwelkomen je met open armen en verwennerij. Heerlijk genieten op z'n West-Vlaams, meer moet dat niet zijn om een topzomer te beleven. Ook de agenda staat vol met leuke activiteiten.

Ontdek, beleef en verwen jezelf... Veel plezier!

Picknick in de zomer
5 x wandelen langs leuke picknickplekjes

Een picknick is tijdens een wandeling of fietstocht vaak het hoogtepunt van de trip. Waarom? Omwille van de vrijheid. Terwijl pa en ma nog aan ‘tafel’ genieten van het 100% West-Vlaamse beleg, kunnen de kinderen al terug spelen

Ontdek 5 keer zalig picknicken en wandelen 

5 x familieplezier
5 x kindvriendelijk

Een uitstap met de kinderen kan soms een uitdaging zijn, maar dat hoeft echt niet! Met een creatieve aanpak geef je ze de nodige prikkels, uitdagingen en ruimte om te genieten. Wij selecteerden 5 ideeën om de (klein)kinderen een schitterende uitstap te bezorgen. Ontdek en ga ontspannen op pad!

Vijf tips voor kinderplezier!

Lekker eten en drinken... 

Ja, we leven in het Lekkere Westen en dat is altijd heerlijk en vooral lekker genieten. Het zit in onze genen, we zijn mensen met smaak... Onze lekkere streekproducten, onze topchefs, onze producten uit de Korte Keten... je proeft en moet ze geproefd hebben. Hou halt voor een fris streekbiertje tijdens een uitstap of verwen jezelf met een lekker ijsje. Er zijn heel wat adresjes te ontdekken deze zomer!

Ontdek de Zomer van de Korte Keten Tips uit het Lekkere Westen

Tomaat-garnaal aan de Kust
Boek groots aan verminderde prijs
BOEK GROOTS AAN VERMINDERDE PRIJS
Laten we eens een nachtje uit logeren

Door de verscherpte coronamaatregelen zijn veel vakantiewoningen voor grotere groepen opnieuw beschikbaar. Heel wat uitbaters stemmen de prijs voor de komende weken graag af op de reële bezetting. Nog even last-minute weg met de bubbel? Informeer dan zeker eens bij deze logiesuitbaters en... geniet groots!

Ontdek het aanbod vakantiewoningen Maak je keuze uit het ruime logeeraanbod

Zomeren in de provinciedomeinen
Ontspannen, beleven en lekker genieten in Provinciedomeinen

Deze zomer zijn de provinciedomeinen échte places to be voor wie op zoek ik naar ontspanning en genieten. Je geniet er van de mooie natuur, je kan je hier en daar installeren op een terras en genieten van lekkers uit de streek of kom er heerlijk fietsen en wandelen. Deze zomer staat de agenda van de provinciedomeinen ook boordevol leuke activiteiten. Van avondwandelingen tot picknick en yoga-sessies. Er is voor ieder wat!

Kom zomeren in de provinciedomeinen! Ontdek de agenda van de provinciedomeinen!

IK ZOMER WEST-VLAAMS IN BEELD

Vincenzo De Jonghe verkende nog veel meer in Ik Zomer West-Vlaams:

Ontdek nog meer leuke video's !

IN DE KIJKER

Café De IJzerboomgaard


AAN HET WOORD

Café de IJzerboomgaard is klaar voor de zomer.

We werken enkel met streekproducten in café De IJzerboomgaard”, zegt Katrien. Dit bijzonder plekje in het Provinciedomein De IJzerboomgaard is de ideale plek om even te verpozen.

Lees hier de reportage!

 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF