Praktische info

Onderweg met je app

Achter het front van 14-18

Achter het front van 14-18

De mobiele applicatie laat je het leven en overleven ervaren tijdens de Duitse bezetting in verschillende gemeenten in de Leiestreek. De app is rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal, historische informatie, persoonlijke getuigenissen en leuke weetjes. Je kan te voet, met de auto of met een autocar op ontdekking gaan. Je kan ook je eigen route samenstellen.

 

Download via Itunes Store - via Google Play.

Met de applicatie autoroutes 14-18 naar de Westhoek

Autoroutes 14-18

De applicatie bevat een aantal autoroutes rond de grote thema’s van De Grote Oorlog en neemt je mee langs belangrijke plekken waar de Eerste Wereldoorlog zich afspeelde in de Westhoek. De app bevat historische beelden, foto’s, teksten, documenten, geluidsfragmenten en informatie over waar je bent en wat er zich toen afspeelde. Je kunt op basis van je eigen interesses zelf een route samenstellen.

 

Download via Itunes Store - via Google Play.

Dagboek 14-18

Dagboek 14-18

Met Dagboek 14-18 treed je in de voetsporen van Guillaume, een jonge cineast, die op zoek gaat naar het verhaal van Andrew Naylor, zijn grootvader. Een verweerd dagboekje, ontdekt op zolder, vertelt het leven in de loopgraven en aan het front. Van dag tot dag. Met deze schokkende getuigenis in de hand ontdek je de sites van Mont Saint-Eloi, Fromelles, Beaumont-Hamel, de Chemin des Dames en Lijssenthoek.

 

Download via Itunes Store - via Google Play.

Op stap met de digitale reisgids

i-Trip

Ga op ontdekking aan de kust met jouw digitale reisgids op maat. Je tikt gewoon even in wanneer en waar je aan de Kust verblijft en je kiest jouw favorieten uit tal van sportieve, culturele of gastronomische suggesties. Je kan je natuurlijk ook laten verrassen door de suggesties die iTrip voor jouw in petto heeft.

 

Download via Itunes Store - via Google Play.

Op stap met de kustwandelroute applicatie

Kustwandelroute

De applicatie werd speciaal ontworpen voor gezinnen en is dan ook de ideale manier om met kinderen de kust te verkennen langs de meest aantrekkelijke en veilige paden. Je kan je eigen wandeling samenstellen. Je bepaalt zelf waar je wandelt en hoe lang je wandelt. Onderweg kunnen de kinderen spannende opdrachten uitvoeren en punten verzamelen.

 

Download via Itunes Store - via Google Play.

Op stap met West-Vlinderen

West-Vlinderen

Met West-Vlinderen maak je een nieuwe wandel- of fietstocht in West-Vlaanderen boordevol beleving. Tot de tocht je als gegoten zit. Fladder tussen actie en genieten en laat vrienden volgen in je spoor. De Westvlinderen app weet dankzij de gps van je smartphone waar je je bevindt en kan je meteen een route op maat voorstellen aan de hand van knooppunten.

 

Download via Itunes Store - via Google Play.