Doen
Kids

Op stap met de kinderen

Fietsen? Jaek of Nink?

De Westhoek pakt uit met vijf kindvriendelijke fietsroutes, Jaek en Nink zetten de jonge Flandriens op het goede spoor. De routes bengelen tussen 20 en 30 km, volgen grotendeels het nieuwe fietsnetwerk en zijn bewegwijzerd met zeshoekige Jaek en Nink bordjes. Tal van tussenstops, van een ezelpad over een dierenpark tot en met een kabelbaan, laten de kleine spruiten toe om even de benen te strekken of te proeven van wat streeklekkers.

Kinderen zijn koning in het Tieltse

Wie gezegend is met fietsgrage kinderen, haalt zijn hart op in Tielt, Pittem, Ruiselede, Wingene en Dentergem. Het Tieltse pakt uit met een fietskaart vol fietslussen op kindermaat. Niet alleen trappen dus, maar ook halt houden. Wat dacht je van een pauze in een struisvogelboerderij, een zelfpluktuin, een tropische zwemparadijs, een schaatstoertje in het bos of een kindvriendelijke wellnesskuur?

Voor stoere kinderen

Aan de Kust valt er voor kinderen altijd iets te ontdekken en te beleven. Hobbel rond met de billenkar, bouw een reuzenfort of verdien schelpen met papieren bloemen. Dool rond in het Serpentarium, Explorado, Fort Napoleon en de Amandine of waag je op een van de vele skaterampen of klimtuigen, vaar mee met een vissersboot of amfibieboot en verleg je watergrenzen.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF