Doen

Provinciedomeinen met bezoekerscentra

Het is heerlijk vertoeven in de vele provinciedomeinen van West-Vlaanderen. Je kan er fietsen, wandelen, onthaasten, genieten van de natuur,... Enkele provinciedomeinen hebben een bezoekerscentrum die zeker een bezoekje waard is.

Ontdek alvast enkele bezoekerscentra.
 

Natuurgebied De Blankaart

Bezoekerscentrum de Blankaart - Diksmuide

Het bezoekerscentrum vind je in het kasteel van de Blankaart en vertelt je meer over de fauna en De flora, de omgeving, het landschap en de activiteiten.

Meer info

 

Bezoekerscentrum Het Heuvelland - Kemmel

In dit kindvriendelijke bezoekerscentrum in Kemmel wordt het landschap van de Kemmelberg voorgesteld. Ook het oorlogsverleden van Heuvelland komt aan bod in de permanente tentoonstelling.

meer info

 

Het Heuvelland

Bezoekerscentrum De Palingbeek - Ieper

De voormalige hoeve werd verbouwd tot een bezoekerscentrum met aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen. Er is een vaste tentoonstelling, infoloket en groene winkel.

Bezoek de gratis doe-tentoonstelling over vleermuizen. Tot 1 september in De Palingbeek.
Vlerk, een vleermuisvrouwtje, daagt je uit! In deze gratis doe-tentoonstelling reis je een jaar rond met haar mee.

Ontdek op een ludieke manier het bewogen verhaal van de Oude Vaart via de Theaterwandeling Roering en Romantiek Langs de Vaart… geschreven en geregisseerd door Piet Lesage

.meer info

 

Bezoekerscentrum Bulskampveld - Beernem

Het gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum en is de poort tot het Landschapspark Bulskampveld.

Meer info

 

bulskampveld

Zwin Natuur Park - Knokke-Heist

Het Zwin Natuur Park is de internationale luchthaven voor vogels. Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente all weather, interactieve tentoonstelling.

Meer info

 

Raversyde - Oostende

Het provinciedomein van Raversyde bestaat uit drie onderdelen: het natuurpark, openluchtmuseum 'Atlantikwall' en 'Anno 1465'. In Atlantikwall wandel je als het ware door twee Wereldoorlogen in bunkers en loopgraven. In Anno 1465 ga je op bezoek in een middeleeuws visserdorp dat herleeft na 500 jaar.

meer info

 

Oostende Raversyde
Bezoekerscentrum De Nachtegaal

Bezoekerscentrum Duinpanne 

In het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne ontdek je de pracht van de regio en de natuurlijke omgeving. Laat je buiten én binnen verrassen door het unieke duin-, kust- en zeeleven. De vaste tentoonstelling is gratis en vrij toegankelijk. Kinderen leven zich uit met verschillende zoektochten. In de bar geniet je van streekbieren, fairtrade drankjes en hoeve-ijsjes. Het terras is bij mooi weer een fantastische plek!

Meer info