Eten & drinken

Provinciedomeinen met horeca

Het is heerlijk vertoeven in de vele provinciedomeinen van West-Vlaanderen. Je kan er fietsen, wandelen, onthaasten, genieten van de natuur of binnenspringen in de bezoekerscentra. Enkele provinciedomeinen hebben ook een eigen horecazaak, de perfecte stopplaats tijdens je fiets- of wandeltocht.

Enkele tips

Het Koetshuys

Het Koetshuys

Net naast Kasteel d'Aertrycke ligt het Koetshuys met een feeëriek zicht op het kasteel en domein.

meer info

Brasserie Bergelen

Terwijl de kinderen ravotten in het speelbos en het avontuurlijk speelterrein onveilig maken, kunnen de (groot)ouders genieten van een hapje en een drankje op het zomerterras van deze brasserie in het Provinciedomein Bergelen in Gullegem.

meer info

Brasserie Bergelen Gullegem Wevelgem

Tearoom de Baliekouter

Naast het bezoekerscentrum van Provinciedomein Baliekouter in Wakken ligt deze tearoom met ruim zonneterras.

meer info

Eten en drinken in en rond Damme

Terwijl je fietst of wandelt in de omgeving van de Damse Vaart, hoef je zeker geen honger of dorst te lijden want aan leuke horecazaken geen gebrek.

Meer info

Bistro Flavours
Restaurant Bulskampveld

Bulskampveld

Midden in het Landschapspark Bulskampveld, dichtbij het bezoekerscentrum en het speelplein ligt dit restaurant. Met ruim terras en uitgebreide kaart is het hier aangenaam vertoeven.

Meer info

 

Restaurant De Palingbeek

Restaurant De Palingbeek in Ieper is een toeristisch infopunt van de Westhoek. In het restaurant is het puur genieten. Ook de kinderen zijn meer dan welkom.

meer info

Restaurant De Palingbeek Ieper
De Keunepupe

De Keunepupe

Dit gezellig cafeetje in blokhut-stijl ligt midden in Provinciedomein 't Veld. Het heeft een terras en speeltuin.

In de Trutselaar

Vlakbij het Kasteel van Tillegem vind je De Trutselaar, in een oude gerestaureerde hoeve. Je kan er heerlijk onthaasten om het grote terras.

meer info

In de Trutselaar
ijzerboomgaard diksmuide provinciedomein

Café de IJzerboomgaard

Na een verkwikkende wandeling, een bezoek aan de kinderboerderij of tijdens een daguitstap kun je terecht in de sfeervolle setting van café de IJzerboomgaard. Proef er (h)eerlijke Vlierbosproducten, geniet van een lichte maaltijd, een lekker lokaal biertje, een glas wijn of een lokale frisdrank. De voedingsproducten komen van de landbouwers achter de kinderboerderij.

Het café is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11u tot 19u.

 

Cafetaria Duinpanne

Ga iets drinken in de vernieuwde cafetaria van bezoekerscentrum Duinpanne. In de bar geniet je van streekbieren, fairtrade drankjes en hoeve-ijsjes. Het terras is bij mooi weer een fantastische plek! Proef het uniek biertje 'Duneleute' of ga voor 7 Beaufort! 

De Nachtegaal Kust


Nog meer over de provinciedomeinen