Doen

Regenweer... wat nu? 5 x regenplezier

Voor wie denkt dat regen betekent dat je thuis moet blijven met een kop chocomelk en een fleece op de bank hebben we zéér goed nieuws! Want ook als de zon ons even in de steek laat, is het in onze provincie nog steeds leuk vertoeven. Er zijn tal van activiteiten die regenproof zijn en je een bijzonder fijne dag bezorgen. En die kop chocomelk? Die drink je toch onderweg?!

! Vergeet zeker je mondmasker niet; dat is meestal verplicht bij deze indooractiviteiten. Vaak wordt ook gevraagd om te reserveren. Check dus steeds even voor vertrek.

5 conceptstores met een verhaal

Heerlijk shoppen!

Laat die regen maar komen... In de gezellige winkels vergeet je al snel dat het buiten nat is. Daarbij maakt shoppen je altijd goed gezind. Er zijn tal van mogelijkheden. Laat je inspireren door de vele leuke shops en shoppingplaatsen in onze provincie!

Shoppinginspiratie! Overdekt shoppen in shoppincentra

stroomcentrale in Izegem

De grootste stoommachine van het land en kunstschatten

Wist je dat de grootst bewaarde stoommachine van ons land in Izegem staat? In de stoomcentrale vind je deze verborgen parel. De machine kwam er naar aanleiding van de borstel- en schoenindustrie. Zeker een kijkje waard in het Museum Stoom en stroom in Izegem. Voor wie het wat kunstiger wil, zijn de kunstschatten een echte aanrader. Unieke objecten met een bijzonder verhaal. 

Ontdek de stoommachine - 5 West-Vlaamse kunstschatten - nog meer indoor musea-plezier

Een lekker Rondje Westhoek...

Lekker bubbelen in het retro Volkswagenbusje en origineel de Westhoek verkennen.  Rondje Westhoek ontstond uit de combinatie van verschillende passies: het authentiek karakter van het Volkswagenbusje, de interesse voor het pure organiseren en de liefde voor de Westhoek. Het concept is even simpel als geniaal: de chauffeur brengt je met het retrobus je naar alle toplocaties in de Westhoek. Kies zelf welke tocht of je kan je laten verrassen door de regiokennis van Rondje Westhoek! Genieten van bier, hop en brouwerijen. Volksspellen, musea of een mix tussen alle voorgaande? Rondje Westhoek laat de regen snel vergeten!

Deze en nog meer toertochten in de Westhoek!

Bezoekerscentrum Bulskampveld

Bezoekercentra in de provinciedomeinen

In heel wat provinciedomeinen vind je ook een bezoekercentrum. Het zijn plaatsen waar je op een boeiende manier meer leert over de omgeving. Vaak met doe- en interactieve activiteiten die je doorheen de expo en (tijdelijke) tentoonstellingen mee nemen. Ideaal als het even regent. En zodra de zon weer komt piepen ben je meteen op de ideale plek om terug buiten te vertoeven.

Alles over de bezoekerscentra! -  Alles over zomeren in de provinciedomeinen

Zwemmen in West-Vlaanderen

Plonsen in een binnenzwembad

Uren waterplezier voor het hele gezin gegarandeerd in één van de vele zwembaden die West-Vlaanderen rijk is. Enkele aanraders: Zwembad Lago Kortrijk Weide in Kortrijk, Polpsaqua in De Panne, het Bellewaerde Aquapark in Ieper en het recreatiebad 'De Alk' in Wingene.

! Door de coronamaatregelen check je op voorhand het beste even of er gereserveerd moeten worden.

Ontdek het overzicht van alle zwembaden in onze provincie

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF