Doen
Shopping

Shoppen en wandelen in Brugge

In shoppinghoofdstad Brugge heb je meer karaktervolle zaken dan goed is voor een dagje winkelplezier. Om die unieke handelszaken te ontdekken, werden met B/Side een aantal themawandelingen uitgewerkt. Een fijne manier om ondernemend Brugge te leren kennen.

De themawandelingen leiden langs de mooiste en vaak ook minder gekende winkels van de Brugse binnenstad. “Met deze wandelingen willen we de originele adresjes in de kijker plaatsen, zowel nieuwe boetieks, gevestigde waarden, books, food & chocolade. Het was van meet af aan een bewuste keuze om enkel handelszaken binnen de stadspoorten te selecteren en dan specifiek zaken die enkel in Brugge bestaan of hier zijn opgestart”, zegt centrummanager Ilse Snick. “Deze local heroes maken het verschil! Zij zijn net de reden waarom bezoekers specifiek in Brugge komen shoppen. We hebben als stad een mooie mix van grote ketens en vernieuwende en verrassende adresjes die ervoor zorgen dat een dagje of een weekendje shoppen in Brugge een must is!”

Shoppen en wandelen in Brugge

Mode en design

De Chocoladetour laat je de zoete kant van Brugge ontdekken met charmante snoepwinkels en stijlvolle chocoladewinkels. Met de Fashionwandeling ga je de trendy tour op met veertien toonaangevende zaken in de kijker. De modieuze kant van Brugge toont zich via de Young Fashion Tour. En dat Brugge ook heel wat designwinkels telt, zie je dankzij de Interior Tour.

De wandelingen zijn online terug te vinden (met de zoektermen ‘B-side’ en ‘Brugge’ in Google) als handig kaartje bij In & Uit op ’t Zand aan het Concertgebouw en in het Huis van de Bruggeling (Frans Van Ackerpromenade 2) nabij het station.

Nog meer shoppinginspiratie en wandeltips

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF