Eten & drinken
Fietsen
Wandelen

Tien leuke hoeveterrassen

Hoeveterrassen

Waar je ook komt langs West-Vlaamse landelijke wegen …. Een hoeveterras is een oase van rust. Je parkeert je fiets letterlijk op het erf van de boer en geniet er van een artisanaal bereid ijsje, een versgeperste appelsap of een ambachtelijk streekbier. In de hoevewinkel vind je gegarandeerd nog iets lekkers voor onderweg. 

Serelly's

Serelly’s heeft een hoeveterras dat lijkt op een loungebar. Op het terras kan je genieten van zelfgemaakt roomijs met slagroom, pannenkoeken en vers fruit. Als het weer even niet meezit, is er binnen ook nog plaats voor 70 personen en dit in een trendy interieur.

Adres
Gavermeersstraat 15, Aarsele (Tielt), www.serellys.be

Fietstocht bij Serelly's
Combineer je hoevebezoek met een fietstocht (41 km) in de buurt van Tielt. Serelly’s kan je vinden tussen de knooppunten 57 en 1. Net voor het station van Aarsele sla je rechtsaf in de Gavermeersstraat en op het einde van de weg ligt Serelly’s.

Bekijk hier de fietsroute.

Hoeve Colpaert

Bij hoeve Colpaert kan je hoeveijsjes en andere dagverse zuiveldesserts op het gezellig terras van het melkveebedrijf eten midden het provinciaal domein Bulskampveld in Beernem.

Adres
Bulskampveld 7, Beernem. Meer info vind je hier.

Fiets- en wandeltocht bij hoeve Colpaert
Fiets (29 km) door het Bulskampveld en stop eens bij hoeve Colpaert. Je vindt de hoeve tussen knooppunt 49 en knooppunt 64.

Bekijk hier de fietsroute.

Je kan natuurlijk ook een wandeling (5 km) maken in het Bulskampveld en genieten van een ijsje in hoeve Colpaert.

Bekijk hier de wandelroute.

't Motehof

Puur natuur op je bord. Heerlijk ijs, zuiveldesserts, pannenkoeken en een breed assortiment aan dranken op het zonovergoten terras.

Adres
Meiboomstraat 2, Hooglede. Meer info vind je hier.

IJshoeve D'Hooge Scheure

Genieten van roomijs in zeven verschillende smaken. De koeien van D’Hooge Scheure dingen vaak mee naar het kroontje op schoonheidswedstrijden. Misschien kan je ze zelf ook punten geven?

Adres
’s Gravenstraat 1, Stasegem (Harelbeke). Meer info vind je hier.

Fietstocht bij IJshoeve D'Hooge Scheure
Fiets (41 km) langs Anzegem, Avelgem en Zwevegem en stop onderweg in ijshoeve D’Hooge Scheure. Je vindt de ijshoeve tussen knooppunten 65 en 46.

Bekijk hier de fietsroute.

De IJshoeve

Een enorme variatie aan roomijssmaken (ook soja ijs), lekkere streekbiertjes en vooral ook een toffe speelweide voor de kinderen. Op een steenworp van het centrum van Damme.

Adres
Oude Damseweg 2A, Vivenkapelle (Damme), www.deijshoeve.be

Fietstocht bij De IJshoeve
Fietsroute (45 km) in het spoor van Uilenspiegel. Wijk aan knooppunt 61 eventjes af om een ijsje te gaan eten bij De IJshoeve.

Bekijk hier de fietsroute.

't Kakelend Kippenmuseum

IJs van de verse hoevemelk en ambachtelijke pannenkoeken. Bezoek ook het dierenpark waar bijna uitgestorven kippenrassen een nieuw leven krijgen. Naast kippen hebben ze hier ook varkens, schapen, pony’s, konijnen enzovoort. Groepsarrangementen mogelijk.

Adres
Wittepoortstraat 25, Keiem (Diksmuide), www.kakelendkippenmuseum.be

Fietstocht bij 't Kakelend Kippenmuseum
Fietstocht van 32 km in en rond Diksmuide. Stop onderweg eens bij ’t Kakelend Kippenmuseum. Je kan de hoeve vinden tussen knooppunt 27 en knooppunt 78.

Bekijk hier de fietsroute.

Hoeve Hazegras

Op deze geklasseerde hoeve kan je genieten van vers gemaakt hoeveroomijs of sorbetijs. Op het terras heb je een prachtig uitzicht over de polders. De boerderij ligt dan ook midden in de polders van het Zwin aan de polderroute, waar fietsers en wandelaars graag flaneren.

Adres
Hazegrasstraat 122, Knokke (Knokke-Heist), www.hazegras.be

Fietstocht bij Hoeve Hazegras
Fiets (27 km) door de Zwinregio en stop onderweg eens bij hoeve Hazegras. Je kan de boerderij vinden tussen knooppunten 49 en 59.

Bekijk hier de fietsroute.

IJshoeve Ten Hoochstede

Een breed gamma aan dagverse zuiveldesserts, roomijs en een ruim aanbod aan koude en warme dranken. Vooral de verwenkoffie met de zelfgemaakte advocaat is een aanrader. 

Adres
Veldbosstraat 10, Lendelede, www.tenhoochstede.be

Fietstocht bij IJshoeve Ten Hoochstede
Fiets (38 km) in de omgeving van Kortrijk en Harelbeke. Tussen de knooppunten 5 en 1 ligt de IJshoeve Ten Hoochstede.

Bekijk hier de fietsroute.

De Bossneppe

Room- en sorbetijs in elke mogelijke variëteit, ook mogelijkheid tot coupes. Dankzij een ‘tapinstallatie’ voor ijshoorntjes hoef je niet te lang aan te schuiven. Dit jaar ook een nieuw terras midden in de koeienweide. Daarnaast heeft de boerderij ook nog een grote speelweide voor de kinderen. 

Adres
Kortrijkstraat 16, Lichtervelde, www.debossneppe.be

Hof 't Klokhuis

In dit fruitteeltbedrijf kan je op het terras terecht voor verschillende soorten artisanale fruitsappen. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin met enkele hoevedieren.

Adres
Vinkestraat 7, Sint-Denijs (Zwevegem). Meer info vind je hier.

Wandelroute bij Hof 't Klokhuis
Wandel de Bevergemroute (8,6 km) in Sint-Denijs. Om Hof ’t Klokhuis te bezoeken wijk je even af aan knooppunt 90. In plaats van linksaf te slaan, wandel je rechtdoor, eerste rechts en eerste links en daar ligt dan de hoeve.

Bekijk hier de wandelroute.

 

Meer weten over hoeveterrassen

Geniet van een lekker ijsje of een streekbier op een hoeveterras in West-Vlaanderen!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF