Fietsen
Fietsnetwerk 2.0

Tips op het fietsnetwerk

Ga op ontdekking ... en geniet onderweg!

Het fietsnetwerk blinkt in zijn vel van trots. Met 3.180 km netwerk en 1.045 knooppunten kon je nooit eerder zo gevarieerd en comfortabel fietsen in West-Vlaanderen. Uiteraard kan je de knooppunten eindeloos met elkaar verbinden, maar daar houdt het niet op.

We geven je alvast enkele niet te missen tips om het  fietsnetwerk te ontdekken. Smeer maar je kuiten in!

100% Brugse Ommeland

100 % Brugse Ommeland

10 suggestiefietsroutes nemen je mee langs het fietsnetwerk. Je ontdekt charmante adresjes, 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten, sfeercafeetjes en nostalgische boetiekjes uit grootmoeders tijd.. De fietskalender bundelt de leukste activiteiten.

 

Meer info

Fietsen met zicht op zee

Fietsen met zicht op zee

Of je nu kiest voor een stevige fietstocht langs de Kust, flink peddelen in het hinterland of wat rustig trappen langs de dijk... de Kust is een walhalla voor elke fietsliefhebber. Probeer één van de lusvormige routes of maak zelf je eigen route met de knooppunten en geniet van de prachtige omgeving.

 

Meer info

 

Ingelmunster Kanaal Roeselare-Leie

Leiestreek Lusjes

Vijf nieuwe én bovendien gratis lusjes. In en rond Waregem ga je 'Proeven op de hoeve'. In Anzegem, Deerlijk en Wielsbeke wacht de 'Literaire Lus' en 'Tussen Mandel en Leie' neemt je mee op sleeptouw door Ingelmunster, Meulebeke, Lendelede en Hulste. Wie wil piepen bij de buren zit goed met 'Kunst in de Oost-Vlaamse Leiestreek' of 'Tussen Schelde en Leie'.

 

Meer info

 

Fietsnetwerkbox met kaarten

Haal de handige fietsbox in huis!

Extra handig is de nieuwe fietsbox voor maar € 25 met:

  • Vier fietskaarten voor het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek
  • Een extra gratis pocket met tien suggestiefietsroutes
     

Bestel hier je fietsbox

Bijzondere logeerplekken

Het fietsnetwerk maakt van West-Vlaanderen dé fietsprovincie bij uitstek. Van het Brugse Ommeland over de Leiestreek en de Westhoek tot de Kust, elke regio heeft zijn eigen charmes. Stuk voor stuk unieke landschappen, doorspekt met authentieke stopplaatsen, die je even de rest van de wereld doen vergeten.

Hoog tijd dus om werk te maken van die korte dichtbijvakantie!