Doen

Tips voor het najaar

Elk seizoen is het heerlijk vertoeven in West-Vlaanderen maar in de herfst wordt de kustprovincie nog extra gezellig! Het ideale moment om een ontspannend weekendje weg te plannen.

Onze tips

Herfstwandelen

Een deugddoende wandeling afsluiten met een heerlijke koffie of streekbiertje... Klinkt dat als muziek in de oren? Verspreid in West-Vlaanderen vind je heel wat wandelnetwerken. Via de knooppunten kan je je eigen wandelroute samenstellen. Of probeer één van onze vier wandeltochten. Onderweg krijg je een heleboel tips om even te pauzeren. 

naar de wandelroutes

Gezellige koffiebars

Tijd voor een pauze? In de Leiestreek, de Westhoek, het Brugse Ommeland en aan de Kust vind je hippe koffie-adresjes waar koffie drinken gelijk staat aan pure verwennerij. De zelfgemaakte zoetigheden erbij bekoren jong en oud. We geven je een overzicht van enkele topadressen per regio: 

Koffiebars in het Brugse Ommeland

Koffiebars aan de Kust

Koffiebars in de Leiestreek

Koffiebars in de Westhoek

Familievriendelijke herfsttips in de Westhoek

In deze familievriendelijke regio worden de kleinsten als helden onthaald. In het logies krijgen ze een leuk vakantieboek vol spelletjes en raadsels om de regio te ontdekken. De Westhoek staat garant voor uren speelplezier, de Westhoek KD's Jaek en Nink helpen je graag op weg!

Naar de tips

Nazomeren op de fiets

Geniet van de najaarszon op de fiets. Succes verzekerd met deze 5 mooie fietsroutes met knooppunten langs de gezelligste plekjes van de kustprovincie.

Bekijk de fietsroutes

Stel je liever zelf je fietstocht samen? Met de handige fietsrouteplanner kies je zelf de startplaats en verbind je de knooppunten tot een leuke fietsroute.

Stel hier je eigen fietsroute met knooppunten samen

Op ontdekking in de provinciedomeinen

Het ganse jaar is het heerlijk vertoeven in de provinciedomeinen. Je kan er wandelen, fietsen, binnenspringen in een bezoekerscentra, genieten van streeklekkers, ...

Ontdek hier de West-Vlaamse provinciedomeinen

Maak er een weekendje van

Lijkt de zomervakantie al zo ver weg? Dan is dit het ideale moment om je volgende korte vakantie of weekendje weg te plannen.

Tip: Boek rechtstreeks bij de logiesuitbaters aan de beste prijzen!

BEKIJK HIER DE BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF