Doen

Toegankelijk wandelnetwerk Velden en Meersen

In het voorjaar van 2020 zal INTER, het expertisecentrum rond toegankelijkheid en Universal Design, een groot aantal paden van het wandelnetwerk Velden en Meersen screenen naar toegankelijkheid toe.

Zo krijgen gebruikers extra toegankelijkheidsinformatie over ondergrond, versmallingen, hellingen, drempels, (aangepast) openbaar sanitair, rustbanken, enz…

Met de screening wil Westtoer ervoor zorgen dat iedereen op een veilige, zelfstandige en comfortabele manier kan genieten van het wandelnetwerk.

In afwachting van de screening kunnen personen die een toegankelijke lus wensen te wandelen gebruik maken van de door het Agentschap voor Natuur en Bos aangelegde toegankelijke paden in het domein Ryckevelde.

In het domein is er naast de aangelegde paden ook een toegankelijke heemtuin. Op een oppervlakte van 3 ha slingert zich een educatief pad doorheen 35 verschillende biotopen. Het rolstoelvriendelijke pad is 1300 m lang en telt veertig informatieve stopplaatsen. Naast de gewone informatieborden zijn er ook brailleborden voor blinden voorzien.

Meer info over de toegankelijke paden en de heemtuin in Ryckevelde

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF