Doen
Wandelen

Top 5 wandelroutes

Waar kan je nu meer van genieten dan van een stevige wandeling langs rustige wegen in een prachtige omgeving? En waarom zijn juist deze vijf wandelroutes het meest populair? Trek je wandelschoenen aan en ga het zelf ontdekken.

Duinbossenwandelroute

Duinbossenwandelroute

Je wandelt doorheen het natuurgebied de Duinbossen dat zich uitstrekt tussen Wenduine en Bredene. Je vertrekt aan het tramstation van de De Haan. Je geniet van de grote troeven van de Kust: zee, strand, duinen en bos. En uiteraard ook van de zon.

 

Bekijk de Duinbossenwandelroute.

Kemmelbergwandelroute

Kemmelbergwandelroute

Je vertrekt in de dorpskom van Kemmel in het Heuvelland en beklimt de hoogste 'berg' van Vlaanderen. Je ontdekt de omgeving van de Kemmelberg en geniet van een glooiend landschap en unieke vergezichten. 

 

Bekijk de Kemmelbergwandelroute.

Oostendse Krekenwandelroute

Oostendse krekenwandelroute

De wandeling brengt je door de vlakke polders ten zuidoosten van Oostende. Je leert het prachtige krekengebied kennen met zijn zo typische fauna en flora. Je vertrekt in de kinderboerderij De Lange Schuur.

 

Bekijk de Oostendse krekenwandelroute.
 

Sint-Sixtuswandelroute

Sint-Sixtuswandelroute

Vanuit de Sint-Sixtusabdij in Vleteren wandel je door bossen, hoppevelden, akkers en weiden. Je stapt langs landelijke wegen en ontdekt zo de hoppestreek rond Poperinge.

 

Bekijk de Sint-Sixtuswandelroute.

Tweebergenwandelroute

Tweebergenwandelroute

Vanuit de dorpskom van Westouter wandel je naar de Sulferberg. Langs landelijke wegen en bosrijk gebied ontdek je de troeven van de Rodeberg.

 

Bekijk de Tweebergenwandelroute.