Eten & drinken

Verfrissende West-Vlaamse biertjes tijdens het fietsen

De lente hangt in de lucht. Ideaal om al fietsend de West-Vlaamse regio’s te ontdekken.  
Na je fietstocht, kan je genieten van één van deze verfrissende biertjes. Santé!

Sportzot

Eerste alcoholvrije speciaalbier met smaak in België. Dit bier met 0,4 vol.% is de creatie van brouwerij De Halve Maan in Brugge. Ideaal voor sporters die op zoek zijn naar een alcoholvrij speciaalbier.

 

Meer info

Bulnas Campa Citroenverbena

Proef van deze zomerse smaak met 100% biologische ingrediënten. Dit kruidig bier 6,0 vol.% op basis van citroenverbena heeft een licht zoete afdronk. Te vinden in De Kruiderie in Beernem.

 

Meer info

Fietsroutes

Natuur en geschiedenis gaan hand in hand. Je fietst door open velden en in bossen, langs kastelen en abdijen. En het proeven van een speciaal biertje, maakt je boeiende fietstocht compleet.

 

Ontdek de fietsroutes in het Brugse Ommeland

Coast Z

Een nieuw verfrissend bier van lage gisting 5,0 vol.% met toetsen van Citrus. Deze nieuwe creatie van de Wenbrew Beer Company in De Haan is heerlijk verfrissend en 100% holiday proof.

 

Meer info

Jus De Mer

Een goed drinkbaar, blond, hoppig bier van 7,2 vol.%. Dit bier wordt ambachtelijk gebrouwen in de gelijknamige brouwerij in Middelkerke.

 

Meer info

Fietsroutes

Je rijdt op de dijk, langs duinen en natuurgebieden, van badplaats naar badplaats. Je geniet van het zicht op zee, van de wind in je gezicht en een lekker biertje op een leuk terras.
 

Ontdek de fietsroutes aan de Kust

Kwaremont

Dit blonde bier van 6,6 vol.% is een volmout bier dat zorgt voor de nodige vloeibare suikers na een stevige fietsinspanning. Dit bier wordt gebrouwen bij brouwerij De Brabandere in Bavikhove.

 

Meer info

Rodenbach

De Rodenbach Classic is het origineel Vlaams Rood Bruin bier. Zacht zuur van smaak met een unieke fruitigheid. Dit bier van 5,2 vol.% dat in Roeselare wordt gebrouwen is een uitstekende dorstlesser.

 

Meer info 

Fietsroutes

Je ontdekt bijzondere steden en dorpen, maar ook de vele rivieren en kanalen die uniek zijn in de Leiestreek. Ontspannen nagenieten doe je met een lekker koud biertje.
 

Ontdek de fietsroutes in de Leiestreek

Keikoppenbier

Donkerblond bier van brouwerij de Plukker uit Poperinge. Het is een vrij hoppig en zacht bitter bier van 6,1 vol.%. Verfrissend na een fietstochtje in de hoppestreek.

 

Meer info

Reninge Krieken Rood

Artisanaal dieprood fruitbier 7,0 vol.% van Seizoensbrouwerij Vandewalle in Lo-Reninge. Dit bier, op basis van Veurnse Kelleries krieken, heeft een fijnzurige en complexe afdronk.   

 

Meer info

Fietsroutes

Op je fietstocht maak je kennis met vlakke polders en glooiende heuvels. Je rijdt langs historische stadjes, pittoreske dorpen en je bent getuige van de Groote Oorlog. Onderweg kan je genieten van een bijzonder biertje.

 

Ontdek de fietsroutes in de Westhoek

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF