Doen

Virtuele hotspots om van thuis te ontdekken

Dankzij de technologie hoef je tegenwoordig niet echt meer uit je zetel om te genieten van de schoonheid in West-Vlaanderen. Dankzij Google Earth, Google Streetview, Instagram... stap je de virtuele wereld binnen. Laat je alvast verrassen door bijzondere en soms verborgen plekjes. Ontdek ze nu al via jouw computer, tablet of mobiel en ga de omgeving in het echt bewonderen.

Selfie nemen
De schoonheid van onze West-Vlaamse regio's door de cameralens....

Filter of niet, onze provincie is gewoon heel leuk. En daar getuigen de vele foto's van die gemaakt worden tijdens een wandeling of fietstocht. Vergeet je zelf ook niet je foto te delen met #leiestreek, #brugseommeland, #toerismewesthoek, #dekust en/of #westtoer?

 

Virtueel op bezoek in Abdijmuseum Ten Duinen
Breng eens een museum in huis!

Wie dacht dat musea grijs en stoffig zijn, denkt het beste nog eens na. Heel wat musea geven een virale boost aan hun verhaal en bieden je de kans om op een boeiende manier hun wereld in jouw eigenste woonkamer te brengen. Een klein overzicht:

 • Koers
  Het museum van de wielersport vertelt elke dag twee keer ( om 9 en om 20 uur) het verhaal achter een uniek object uit de collectie. Een bijzonder leuke manier om de koers in huis te halen! Ook leuk zijn de kleurplaten die het museau maakte. Onder de noemer #COLOROURCOLLECTIONS vind je er historische affiches die omgezet werden naar kleurplaten. 
  De unieke verhalen vind je hier!
 • Eperon d'Or
  Op Facebook en Instagram vind je dagelijks objecten uit de collectie - origineel verpakt in themakleuren - met de nodige uitleg. Vanaf mei zijn er ook fimlpjes van museummedewerkers, vrijwilligers en gidsen. Zij tonen telkens een stukje museum, een object of een plek in de stad die hen nauw aan het hart ligt.
 • Musea Brugge
  Ook hier vind je een leuk aanbod "museum voor in de woonkamer". Zo vind je toelichtingen over minder bekende kunstwerken en educatieve filmpjes over Van Eyck. Kinderen op een leuke manier kennis laten maken met museabrugge doe je dankzij de kleurplaten. Op de website kan je ook de collectie raadplegen. En niet te missen, de topstukken van VanEyck kan je hier in detail bekijken.
  Het verhaal van de bijzondere Brugse fin-de-siècle componist Joseph Ryelandt vindt je in deze expo
 • Koninklijke Stadsschouwburg Brugge
  De Koninklijke Stadsschouwburg Brugge neemt je mee op pad in een virtuele tour.
 • NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum
  Dit museum in Koksijde-Oostduinkerke gaat helemaal digitaal. Heel wat leuke activiteiten om thuis te doen. Zo vind je op haar Facebookpagina dagelijks (om 14 uur) ook exclusieve films en documentaires onder de naam 'Cinema NAVIGO'. 
  Voor de kinderen zijn er leuke kleurplaten.
 • Abdijmuseum Ten Duinen
  Het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde toont op hun site een mooie afgeleide van de VR-beleving in het museum zelf, TenDuinen@1490. Een bijzonder manier om vanuit je woonkamer de oude duinenabij te ontdekken. Via hun Facebook en Instagram deelt het museum ook leuke verhalen en blogs.
  Voor de volgende expo laat het museum je mee het thema kiezen en stukken uit hun collectie tonen ze hier.
 • In Flanders Fields Museum
  Het museum startte een nieuwe reeks "(hi)stories uit het museum". Ze trakteren je minstens twee keer per week op verhalen bij objecten, documenten of getuigenissen uit hun rijke collectie.
 • MMP 1917
  Het Memorial Museum Passchendaele 1917 zet de openlucht WOI-sites in Groot-Zonnebeke in de kijker op hun websiteFacebook en Instagram. Mooie stories met prachtige foto's van het kasteelpark waarin het museum gelegen is. Je vindt er ook beelden van de 'Herdenkingstuinen' in de buurt. Twee keer in de week kan je genieten van een virtuele rondleiding in het musum.
 • Texture
  Dit Museum over Leie en Vlas in Kortrijk laat kinderen op een leuke manier kennis maken met hun verhaal. Een leuk spelletje voor de kinderen: ga in je eigen huis op zoek naar vlas. Denk aan linnen textiel, maar ook aan sommige kuis- of ontbijtproducten!
Met Google Streetview wandelen op het strand in Bredene
Virtueel wandelen langs de Kustwandelroute met Google Streetview

Zit een trip naar zee er momenteel niet in? Dan breng je de zee toch gewoon naar je toe? Dankzij de unieke Google Streetview-beelden wandel je virtueel langs het strand en in de duinen. Tien wandelingen nemen je virtueel mee op pad en bezorgen je zo toch een beetje Vitamine Zee.

Hier ga ik virtueel wandelen!

 

Nog meer leuke tips en inspiratie
voor ontspanning vlakbij:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF