Doen

Wandelen op rustige plekken

Heb jij net als vele anderen tijdens de lockdown het wandelen ontdekt maar weet je niet altijd waarheen? 

TIP: ga eens naar die minder bekende plekken in je buurt. Laat je verrassen door de natuurpracht en geniet vooral van de rust!  

Wij bundelden enkele tips uit elke uithoek van West-Vlaanderen.

Avelgemse Scheldemeersen
WINTERWANDELINGEN IN DE LEIESTREEK

De winterse landschappen die je tijdens je wandeling in de Leiestreek doorkuist, passen perfect op een postkaartje. Naast de verschillende wandelnetwerken waarop je zelf een route kan samenstellen, telt de Leiestreek ook heel wat lusvormige wandelroutes. Zo kan je de streek rond Bavikhove, Ooigem en Desselgem verkennen met de Oude Leiewandelroute (10,8 km). En wist je dat Roeselare een streetartwandeling heeft?

Naar de tips

winterse wandelingen - winter in de Westhoek - wandelnetwerk - vertelwandeling
IJzervallei
WINTERSE WANDELINGEN IN DE WESTHOEK

Laat het kouder weer geen reden zijn om binnen te blijven. Weersta aan de verleiding en haal de sjaals en mutsen uit de kast en trek er opuit. Het is niet alleen super goed voor de weerstand, je geniet ondertussen ook van de mooiste winterse taferelen en landschappen. Wij selecteren alvast enkele leuke wandelingen voor jou!

Naar de tips

Velden en Meersen
Wandelnetwerk Velden en Meersen
WANDELEN  À VOLONTÉ IN HET BRUGSE OMMELAND

Wist je dat het Brugse Ommeland maar liefst 27 uitgestippelde en bewegwijzerde wandelroutes heeft? Samen met de 4 wandelnetwerken heb je een heleboel wandelmogelijkheden. Daarnaast hebben de 16 gemeenten van het Brugse Ommeland zelf heel wat leuke wandelroutes uitgestippeld. 

Naar de tips

Natuurreservaat de Westhoek in De Panne
EEN ZEE VAN OPEN RUIMTE

Aan de Kust kan je zoveel meer dan wandelen op de dijk en in de winkelstraten. Net buiten de centra is er een zee van open ruimte.  Doe een portie Vitamine Zee op zodat je er weer tegenaan kan. Kies één van de uitgestippelde wandelroutes, stel zelf eentje samen met de knooppunten van de Kustwandelroute of ontdek de prachtige uitwaaiplekjes.

naar de tips

 

Geniet van en in West-Vlaanderen op een veilige manier:

  • Hou je aan de geldende coronamaatregelen.

  • Is het te druk? Kom dan later eens terug.

  • Heb respect voor de natuur. Laat geen afval achter en hou je hond aan de leiband. 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF