Doen
Wandelen

Wandelnetwerk

Kaarten

Er zijn 12 wandelnetwerkkaarten,verspreid over de 4 regio's, beschikbaar. Een wandelkaart kost € 8 per exemplaar.

 

Benieuwd?

Bestel dan je kaarten op de webshop

Overzicht van de wandelnetwerken per regio

Hoe gebruik ik het wandelnetwerk?

Concept

De wandelnetwerken staan garant voor honderden kilometers wandelplezier doorheen de mooiste toeristische regio's van Vlaanderen. Je wandelt langs de meest aantrekkelijke en veilige paden, die verbonden zijn tot een wijdverspreid, samenhangend netwerk. Een aantal van de paden en brugjes zijn speciaal aangelegd.

Knooppunten

Waar twee of meer trajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je route uit, alsook de richting waarin je gaat. Tel op de netwerkkaart de afstanden tussen de knooppunten op en je weet precies hoe lang je tocht wordt. Onderweg kan je verpozen op de vele rust- of picknickbanken.

Startpunten

Je kan starten vanuit gelijk welk knooppunt maar de startpunten zijn het vlotst bereikbaar. Er is een infobord, je vindt er gratis parkeergelegenheid en aansluiting op het openbaar vervoer.

Bewegwijzering

De netwerken zijn in twee richtingen bewegwijzerd.

Knooppuntborden

Op elk knooppunt staat een rechthoekig bord met het knooppuntnummer en richtingsaanduidingen naar de eerstvolgende knooppunten.

Doorverwijzingsborden

Tussen de knooppunten wijzen doorverwijzingsbordjes je de weg.

Nummers

Je hoeft tijdens je trip alleen maar de nummers in het oog houden. Die vind je zowel op de netwerkkaart als op de rood-witte bordjes langs het wandelnetwerk. Op kruispunten zonder bewegwijzeringsbord ga je gewoon rechtdoor.

Routeplanner

Stippel zelf je route online uit

Wil je liever zelf het traject van je tocht bepalen? Dat kan je heel gemakkelijk via de wandelrouteplanner.

 

Stel zelf je route samen

Trajectwijzigingen

Soms is het nodig het traject van het netwerk tijdelijk of permanent aan te passen wegens wegenwerken of wegonderbrekingen of simpelweg om de kwaliteit te verbeteren. Bekijk daarom zeker de pagina met trajectwijzigingen vooraleer je je tocht aanvat! Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Bekijk vooraf de recentste wijzigingen

Heb je een probleem opgemerkt onderweg?

Zag je iets ongewoons op je wandeling? Een bordje dat omver ligt, een pad dat in slechte staat verkeert, ... Meld het ons via de Routechirurg zodat we dit zo snel mogelijk in orde kunnen brengen. Wij, en de wandelaars die achter je komen zullen je dankbaar zijn!

 

Meld het probleem

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF