Doen
Wandelen

Wandelnetwerk

West-Vlaanderen telt maar liefst 12 wandelnetwerken. Zowel aan de Kust, in het Brugse Ommeland, de Leiestreek en de Westhoek kan je een wandellusje naar keuze samenstellen. Gebruik hiervoor onze online wandelplanner, kies één van onze kant en klare wandelsuggesties of schaf de praktische wandelnetwerkkaart aan. 

Wandelnetwerken per regio

Hoe gebruik ik het wandelnetwerk?

De wandelnetwerken staan garant voor honderden kilometers wandelplezier doorheen de mooiste toeristische regio's van Vlaanderen. Je wandelt langs de meest aantrekkelijke en veilige paden, die verbonden zijn tot een wijdverspreid, samenhangend netwerk. Een aantal van de paden en brugjes zijn speciaal aangelegd.

Knooppunten

Waar twee of meer trajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je route uit, alsook de richting waarin je gaat. Staat er geen bordje dan ga je rechtdoor!

Startpunten

Je kan starten vanuit gelijk welk knooppunt maar de startpunten zijn het vlotst bereikbaar. Er is een infobord, je vindt er gratis parkeergelegenheid en aansluiting op het openbaar vervoer. Deze startpunten staan aangeduid op de kaarten.

Routeplanner

Wil je liever zelf het traject van je tocht bepalen? Dat kan je heel gemakkelijk via de wandelrouteplanner.
 

Stel zelf je route samen

Trajectwijziging

Soms wordt het traject aangepast door wegenwerken of simpelweg om de kwaliteit te verbeteren. Bekijk daarom zeker de pagina met trajectwijzigingen vooraleer je je tocht aanvat! 
 

Bekijk vooraf de recentste wijzigingen

Probleem onderweg?

Zag je iets ongewoons op je wandeling? Een bordje dat omver ligt, een pad dat in slechte staat verkeert, ... Meld het ons en we brengen het zo snel mogeijk in orde!
 

Meld het probleem

Zoek je nog meer wandelinspiratie?

Wandelnetwerkkaart

Koop online je wandelnetwerkkaart en ga goed voorbereid op pad!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF