Praktische info
Wandelen

Wandelnetwerk

Concept

De wandelnetwerken staan garant voor honderden kilometers wandelplezier doorheen de mooiste toeristische regio's van Vlaanderen. Je wandelt langs de meest aantrekkelijke en veilige paden, die verbonden zijn tot een wijdverspreid, samenhangend netwerk. Een aantal van de paden en brugjes zijn speciaal aangelegd.

Knooppunten

Waar twee of meer trajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je route uit, alsook de richting waarin je gaat. Tel op de netwerkkaart de afstanden tussen de knooppunten op en je weet precies hoe lang je tocht wordt. Onderweg kan je verpozen op de vele rust- of picknickbanken.

Wandelstartpunten

Start je tocht bij een startpunt, want dat is vlot bereikbaar. Er is een infobord, je vindt er gratis parkeergelegenheid en aansluiting op het openbaar vervoer.

Bewegwijzering

De netwerken zijn in twee richtingen bewegwijzerd.

Knooppuntborden

Op elk knooppunt staat een rechthoekig bord met het knooppuntnummer en richtingsaanduidingen naar de eerstvolgende knooppunten.

Doorverwijzingsborden

Tussen de knooppunten wijzen doorverwijzingsbordjes je de weg.

Nummers

Je moet tijdens je trip alleen maar de nummers in het oog houden. Die vind je zowel op de netwerkkaart als op de rood-witte bordjes langs het wandelnetwerk. Op kruispunten zonder bewegwijzeringsbord ga je gewoon rechtdoor.

Kaarten en box

Wandelen

Er zijn 12 wandelnetwerkkaarten beschikbaar. Een wandelkaart kost € 8 per exemplaar.

 

Benieuwd? Bestel dan je kaarten op de webshop.

 

Routeplanner

Stippel zelf je route online uit

Wil je liever zelf het traject van je tocht bepalen? Dan kan je gemakkelijk je route online samenstellen via de routeplanner.

Trajectwijzigingen

Soms is het nodig het traject van het netwerk tijdelijk of permanent aan te passen. Dit kan veroorzaakt worden door kwaliteitsverbeteringen van de netwerken of routes, door herdruk of door plaatselijke wegonderbrekingen of wegenwerken.

 

Bekijk alvast de recentste wijzigingen voor je je tocht aanvangt.

Heb je een probleem opgemerkt onderweg?

Meld het routeprobleem