Doen

Wandeltips

Het voorjaar is de ideale periode om je wandelschoenen aan te trekken. Al wandelend kom je heel wat natuurpracht tegen of verken je het stadscentrum. Én het is nog gezond ook!

Wij kozen enkele mooie routes uit die je zeker eens moet uittesten...

Damse Vaart
Damse Vaart
Damse Vaartwandelroute

De 12 km lange wandeling laat je het weidse polderlandschap tussen Damme en Oostkerke verkennen, één van de mooiste stukjes van het Brugse Ommeland. 

Onderweg passeer je heel wat bezienswaardigheden en leuke adresjes die de moeite zijn om eventjes te stoppen. De wandelroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Meer info over deze route

Stadswandelroute Ieper

De stadswandelroute laat je kennis maken met de rijke geschiedenis van Ieper. De route is 6,6 km lang en doet de mooiste plekken in de binnenstad aan. 

Meer info over deze route

Ieper
Ieper
Zwinvlakte
Zwin
Zwinwandelroute

De 12 km lange wandeling in en rond het Zwin toont je de grote diversiteit aan natuur en landschappen in Knokke-Heist. De route start en eindigt aan het Zwin Natuur Park. Onderweg word je getrakteerd op grandioze vergezichten.

Meer info over deze route

Stadswandelroute Kortrijk

Deze wandeling van 7,7 km toont je de 'metamorfose van de stad'. Je leert hoe de stad door de eeuwen heen geëvolueerd is tot het eigentijdse Kortrijk van de 21ste eeuw.

Meer info over deze route

Kortrijk - Broeltorens
Kortrijk

Bekijk ook zeker deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF