Doen
Wandelen

Wandeltoppers

West-Vlaanderen is één groot wandelparadijs. In elke regio vind je wandelnetwerken, stadswandelroutes, ... die je meenemen langs mooie en verrassende plekken. Elk jaar komen er tal van toppers bij, zoals bijvoorbeeld het Wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland, de Damse Vaart wandelroute en een stiltepad in Heuvelland.

Wij stellen je hieronder enkele toppers voor die je gewoon eens moet uittesten!

Assebroek
Wandelnetwerk Velden en Meersen

Wandelnetwerk Velden en Meersen

Het wandelnetwerk verbindt 115 km wandelwegen in de groene long ten oosten van Brugge. Historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden, de vallei van de Zuidleie en Oedelemberg zijn het aantrekkelijke decor.

Brugge en de dorpen Steenbrugge, Sijsele, Ver-Assebroek, Moerbrugge, en Oedelem verankeren het netwerk in het Brugse Ommeland en vormen de toegangspoorten.

Bestel hier je netwerkkaart (gratis verzending)

Wandel aan zee met Google Streetview

De Google Streetview-camera trok langs de volledige Kustwandelroute en fotografeerde zo ook prachtige verkeersvrije paden. Handig, want nu kan je terwijl je een wandeling uistippelt even piepen op Google Streetview. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Wij breiden alvast 10 wandellusjes aan elkaar, met Google Streetviewbeelden! 

naar de wandelingen aan zee

 

Koppel wandelt in de duinen langs de Kustwandelroute met zicht op zee
Wandelen aan zee
Berg-Dichter - Genieten van Heuvelland - Westhoek - landschappen - natuurbeleving - haiku's - wandelen - stiltepad

Stiltepad in Heuvelland

Horen... zien... genieten!
Neem de tijd om even stil te staan, je ogen te sluiten en te luisteren...naar jezelf en naar de omgeving. Hangmatten, ligzetels en zitbanken prikkelen je zintuigen. Onderweg staan diverse Haiku's van dichter Geert De Kockere gegraveerd.

Lees meer over het Stiltepad

Damse Vaart

Damse Vaart wandelroute

Dit traject laat je kennis maken met het weidse polderlandschap tussen Damme en Oostkerke. Bomenrijen, historische dijken en kaarsrechte kanalen zoals de Damse Vaart brengen je van Damme naar het pittoreske Oostkerke en terug. Het natuurreservaat Romboutswerve, de site van het Verbrand Fort, het kasteel en de molen van Oostkerke, de Siphon, de Damse Vaart en de stadswallen en het historische centrum van Damme zijn maar enkele van de toppers langs de route. De wandelroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

meer info

Stadswandelroute in Wervik

Maak kennis met het rijke verleden van de Tabaksstad en wandel door het groene recreatie-eiland 'De Balokken'. Net over de grens beleef je de Franse 'joie de vivre' in zusterstad Wervicq-Sud. De 5 km lange route is bewegwijzerd met metalen klinknagels.

Meer info

Leie met zicht op Sint-Medarduskerk
Wervik

Plan je wandelroute online

Met de handige wandelrouteplanner kan je zelf je route uitstippelen. Kies je startlocatie en verbindt de knooppunten met elkaar. Je kan de route op maat downloaden, printen of delen.

Ga aan de slag

 

Nog meer wandelinspiratie?

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF