Doen

Week van de provinciedomeinen

De Week van de Provinciedomeinen gaat jaarlijks door in april. De informatie hieronder gaat over de editie in 2019. Zodra we meer informatie hebben over de Week van de Provinciedomeinen in 2020 lees je het op deze pagina. 

Wil je graag op de hoogte blijven? 

Registreer je dan hier voor onze nieuwsbrief

Kom even op adem ...

Week van de Provinciedomeinen 14 - 22 april 2019

De 20 West-Vlaamse provinciedomeinen zijn dé visitekaartjes van onze provincie. Je vindt er rust én avontuur, midden in het groen. Ontdek ze tijdens de Week van de Provinciedomeinen van 14 tot en met 22 april! Je kan er heerlijk fietsen en wandelen, even binnenwippen in een bezoekerscentra, genieten van een hapje en een drankje, zalig picknicken, ...

Week van de Provinciedomeinen
Bosbaden

Agenda - Alle activiteiten

Bosbaden in Tillegembos, varen met de fluisterboot in Harelbeke, yoga in Bulskampveld, avonturenparcours, picnicken, gezinshappening, kajakken, gezinszoektochten... Er is elke dag wel iets te doen voor jong en oud in de 20 provinciedomeinen die West-Vlaanderen rijk is. 

Bekijk hier alle activiteiten tijdens de week van de provinciedomeinen

Yoga in 't Veld

Yoga in de natuur

Tijdens deze unieke yogales in de natuur leer je hoe je tot een ontspannen doorademen en tot een lichter en dynamischer oprichten van de rug kan komen. Je leert dus hoe je de verschillende yogahoudingen vanuit ruimtegevoel kan leren vormgeven zodat de ademhaling lichter, ruimer en ontspannen wordt. Deze yogasessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Kijk hier waar je een yogasessie kan volgen

Hoevepicknick

Gezinshappening

Op paasmaandag wordt de Week van de Provinciedomeinen feestelijk afgesloten. In Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem en Provinciedomein De IJzerboomgaard in Diksmuide kan je genieten van een heerlijke picknick. Je kan ook je eigen picknick meebrengen. Inschrijven is verplicht, ook voor wie zelf een picknick meebrengt. Doorheen de dag zijn heel wat gratis toegankelijke activiteiten.

Meer info over de gezinshappening in Wallemote-Wolvenhof

Meer info over de gezinshappening in De IJzerboomgaard

 

Op verkenning in de provinciedomeinen

Combineer je bezoek aan het provinciedomein met een leuke fietstocht of wandeling. Spring even binnen in het bezoekerscentrum en rust uit op het terras van de horecagelegenheid.

Bulskampveldfietsroute
Fietsen in Bulskampveld

Fietsen door provinciedomeinen

Alle provinciedomeinen liggen op het fietsnetwerk West-Vlaanderen. Je kan zelf je knooppuntenroute samenstellen of kiezen voor één van onze suggesties.

Ga naar de suggesties

Ga naar de fietsrouteplanner

Wandelen in het Zwin
Wandelen in het Zwin

Wandelen in provinciedomeinen

Je wandelt er in de prachtige natuur terwijl de kleinsten zich uitleven op het speelplein. Na een stevige wandeling kan je verpozen in de cafetaria. Je kan kiezen voor een lusvormige route of zelf eentje uitstippelen op het knooppuntennetwerk.

Ga naar de wandeltips

Zwin Natuur Park
Zwin Natuur Park

Provinciedomeinen met bezoekerscentra

In de provinciale bezoekerscentra kom je meer te weten over de natuur, de geschiedenis, de omgeving,... 

Ontdek de bezoekerscentra

Baliekouter

Provinciedomeinen met horeca

Een provinciedomein is de ideale stopplaats tijdens je fietstocht of wandeling. Vele provinciedomeinen hebben horecagelegenheid waar het heerlijk vertoeven is.

Naar de provinciedomeinen met horeca

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF