Word jij onze fiets- of wandel-BV?
Doen

Word jij onze fiets- of wandel-BV?

Reporter Marijn Follebout kent elke uithoek van West-Vlaanderen. Hij werkte speciaal voor Westtoer 10 fiets- en wandelroutes uit langs de mooiste plekjes van onze provincie. En jij mag die routes uittesten!

Hieronder vind je een lijstje van de geselecteerde routes, het gezelschap dat we zoeken, en de periode waarin de route kan verkend worden. Marijn Follebout gaat mee op stap en maakt een reportage die in de Krant van West-Vlaanderen en op Westtoer.be verschijnt. En jij mag je verhaal uiteraard ook delen via Facebook of Instagram. Voor we het vergeten: wij zorgen ook wel voor een hapje en een drankje onderweg!

Wil jij met je gezin, familie of vrienden onze routes testen? Bekijk dan even de routes hieronder.

Onderaan staat een linkje naar een invulformulier waarop je kan aanduiden voor welke routes je in aanmerking wil komen. Een onschuldige hand kiest per route één gezelschap uit. Wij contacteren je dan om een geschikte datum af te spreken. Tot binnenkort?

Stel je kandidaat

Wandelen in het Zwin
1. Wandelnetwerk Zwin

Wat: Een leuke wandeltocht met bezoek aan Zwin Natuurpark, uitkijkpunt Haas van Flanagan, Internationale Dijk, Knokke.
Wie: Voor deze tocht zoeken we een gezin of groep vrienden en familie die samen een leuke namiddag willen beleven. Graag laten we deze wandeltocht uittesten met kinderwagen en/of rolstoel.
Extra: We zorgen voor toegang tot het Zwin Natuurpark, een drankje en een ijsje onderweg.
Datum: Eind maart.

Logo Kust

Sportieve fietstocht
2. Sportieve fietstocht vanuit Roeselare

Wat: Dit wordt een stevige fietstocht voor de sportieve fietser met koersfiets. Starten doen we in KOERS, het museum over de rijke wielercultuur in Vlaanderen en daarbuiten. Vervolgens gaan we 72 km fietsen langs prima wegen, met af en toe stukken om eens flink door te vlammen.
Wie: Een groepje sportieve fietsers (6 à 10 personen).
Extra: Voor deze sportieve fietsers voorzien we een heerlijke spaghetti met een lokaal biertje in het KOERScafé om na de rit weer op krachten te komen.
Datum: Eind maart.

Logo Leiestreek

Crossen door de bossen
3. Crossen door de bossen met Jaek en Nink

Wat: Een kindvriendelijke fietstocht die start in het Ypermuseum in de Lakenhalle van Ieper. We fietsen rond Ieper met onderweg kindvriendelijke stops als bezoekerscentrum Palingbeek, Astrolab Iris en kasteeldomein Zonnebeke.
Wie: We zoeken een gezelschap van 1 of 2 gezinnen met kinderen in de lagere school. Mag ook met de grootouders zijn natuurlijk.
Extra: Wij zorgen voor toegang tot het Ypermuseum en enkele kindvriendelijke stops onderweg. Uiteraard zullen een ijsje en een drankje niet ontbreken.
Datum: Paasvakantie.

Logo Westhoek

Op verkenning
4. Groepje van zes op verkenning met een Leiestreek-greeter

Wat: Een fietstocht met een greeter door de regio Kortrijk, Zwevegem en Harelbeke. Ondanks de dichte bebouwing ontdek je er prachtige routes. De greeter vertelt je onderweg de grote en kleine verhalen van de streek.
Wie: We denken aan één of twee koppels rond 40-50 jaar met interesse voor cultuur, architectuur, leuke anekdotes maar ook voor het goeie leven.
Extra: We zorgen voor enkele fijne eet- en drinkstops.
Datum: Tweede helft april.

Logo Leiestreek

Van Nieuwpoort naar Diksmuide
5. Van Nieuwpoort naar Diksmuide met Seastar, terug via een fietstocht door de polders

Wat: We starten kort na de middag met een boottocht die vertrekt in Nieuwpoort en aankomt in Diksmuide. Na een kort bezoek aan de boterstad Diksmuide Kust fietsen we langs rustige wegen terug naar Nieuwpoort.
Wie: Voor deze tocht zoeken we een groep vrienden of collega’s die er eens samen op uit willen trekken.
Extra: Wij zorgen voor tickets voor de boot, drankjes tijdens enkele verrassende stops onderweg.
Datum: Begin mei.

Logo Westhoek

Couleur Locale
6. Couleur Locale

Wat: Deze fietstocht laat je de couleur locale van het Brugse Ommeland ontdekken. We fietsen tussen Brugge en de Kust en verkennen het dorpje Lissewege waar we enkele streekambassadeurs ontmoeten.
Wie: Elk gezelschap dat graag van het goede leven geniet.
Extra: De couleur locale gaat vaak door de maag, en daar zorgen wij ook deze keer voor. Maar vergeet niet dat er af en toe ook moet gefietst worden door de polders.
Datum: Tweede helft mei.

Logo Het Brugse Ommeland

Stiltezoekers
7. Stiltezoekers

Wat: Even ontsnappen aan de drukke en stresserende job? Kies dan voor dit stiltepad rond Heuvelland. Hier ontdek je nog wat stilte is. We houden tijdens de toch enkele keren halt om naar de stilte te luisteren. Of om te luieren in ligzetels en hangmatten. Enkele Haiku’s van de bergdichter zorgen voor de finishing touch.
Wie: Kleine gezelschappen die eens een namiddag willen ontstressen.
Extra: Naar het schijnt kan je van stiltepaden ook dorst krijgen. Geen nood, wij lossen dat op.
Datum: Begin juni.

Logo Westhoek

Op expeditie in het Landschapspark Bulskampveld
8. Op expeditie met de kinderen door het Landschapspark Bulskampveld

Wat: Het Landschapspark Bulskampveld is veel groter dan het provinciedomein met dezelfde naam. En dat zal je na deze tocht geweten hebben. We gaan immers zo’n 10 km stappen. Onderweg komen we langs avontuurlijke speeltuigen die dit jaar geopend worden. Halfweg komen we even op adem voor een hoevepicknick, afsluiten doen we met een lokaal biertje.
Wie: Voor deze tocht zoeken we één of twee gezinnen met kinderen die houden van een beetje avontuur en deze vervaarlijke tocht tot een goed eind willen brengen.
Extra: Wij zorgen voor ijsjes en drankjes om de energie tijdens deze expeditie op peil te houden.
Datum: Tweede helft augustus.

Logo Het Brugse Ommeland

Culinaire tocht
9. Culinaire tocht aan zee

Wat: We gaan wandelen op het knooppuntennetwerk aan de Westkust. Voor deze tocht maken we geen lus maar stappen we steeds verder van het startpunt weg, want op het eind sporen we met de Kusttram terug.
Wie: Kleine gezelschappen met wat wandelervaring die een tocht van 15 à 20 km helemaal zien zitten.
Extra: We zorgen voor de nodige stops onderweg.
Datum: Tweede helft augustus.

Logo Kust

Wandelen in en rond Tielt
10. Wandelen in en rond Tielt

Wat: We gaan wandelen over en rond de Poelberg in Tielt. Aan de Poelbergsite zijn er speeltuigen voor de kinderen. We stappen ook door de Meikensbossen die jaar na jaar uitgebreid worden. De tocht is ongeveer 6 km lang.
Wie: Voor deze tocht zoeken we één of twee gezinnen met kinderen.
Extra: Boven op de Poelberg genieten we van een drankje. Graag een pannenkoek bij de koffie? Wordt voor gezorgd.
Datum: Eind september.

Logo Het Brugse Ommeland

Word jij onze fiets- of wandel-BV?