Westtoer presenteert nieuwe stadswandelroute in Izegem

2020-05-06
Pers
Westtoer presenteert nieuwe stadswandelroute in Izegem

In aanloop naar de zomer lanceert Westtoer een reeks nieuwe fiets- en wandelproducten. Tweede in rij is de stadswandelroute van Izegem. Deze gloednieuwe route is 6,5 kilometer lang en laat je de mooiste plekjes van de stad van ‘bustels en skoen’ zien. Nu het er steeds meer naar uitziet dat we onze vakantie in eigen land zullen beleven, vormt deze nieuwe stadswandelroute een belangrijke extra toeristische troef in de omgeving.  

De nieuwe stadswandelroute rijgt de mooiste bezienswaardigheden van Izegem aaneen. De start wordt gegeven aan museum Eperon d’Or, gevestigd in de voormalige schoenfabriek van de stad. Langs de tocht door het centrum bewonderen wandelaars onder andere het museum Stoom en Stroom, het Stadhuis Pax Intrantibus en het sfeervolle Sint-Pietersstraatje. Het groene domein Blauwhuis en de groenzone ‘Wandel op de Mandel’, met zicht op het Kanaal Roeselare-Leie, maken de tocht compleet.

De stadswandelroute is bewegwijzerd met metalen klinknagels in de grond. Op deze nagels staat het silhouet van Eperon d’Or gegraveerd. Een nieuwe viertalige brochure licht de verschillende bezienswaardigheden toe. De ommezijde van de brochure toont een handige kaart van het traject met daarop alle bezienswaardigheden.

“Westtoer blijft ook in deze moeilijke tijden recreatiemogelijkheden dicht bij huis ontwikkelen. Deze stadswandelroute past perfect in deze strategie”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. “Momenteel kunnen de lokale inwoners al gebruik maken van de nieuwe route. We hopen dat binnenkort ook andere recreanten met dit product de stad Izegem beter kunnen leren kennen.”

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars (en fietsers) om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen (en fietsen) vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

De stadswandelroute Izegem is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met de Stad Izegem.

Praktisch
Van de stadswandelroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 3,00 en is door de huidige COVID-19 maatregelen momenteel enkel verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en in het stadhuis van Izegem.

Bij het heropenen van de toeristische diensten zal de kaart onder meer beschikbaar zijn op de volgende plaatsen:

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF