Westtoer stelt nieuwe erfgoedwandelroute Sint-Idesbald voor

2019-10-21
Pers
Westtoer stelt nieuwe erfgoedwandelroute Sint-Idesbald voor

De Kust heeft er een nieuwe erfgoedwandelroute bij in Sint-Idesbald. De route is 5,5 kilometer lang en dompelt je onder in de geschiedenis van de jongste badplaats van de Westkust. Het is de negende bewegwijzerde erfgoedwandelroute langs de Kust in een reeks van tien.

“De nieuwe erfgoedwandelroute start op de zeedijk en voert je langs vele pittoreske straatjes. Onderweg maak je kennis met het rijke verleden van het idyllische Sint-Idesbald, ooit een inspirerende thuishaven voor vele kunstenaars en vissers. De Keunekapel, de villa Mieke Hill en het Paul Delvaux Museum zijn enkele van de bezienswaardigheden onderweg”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Viertalige brochure
Een nieuwe viertalige brochure licht de verschillende bezienswaardigheden toe, zo kunnen ook anderstalige erfgoedliefhebbers meer te weten komen over de bijzondere troeven van Sint-Idesbald. Aan de ommezijde van de brochure toont een handige kaart het traject en alle bezienswaardigheden.

Klinknagelbewegwijzering
De erfgoedwandelroute werd bewegwijzerd met zo’n 150 metalen klinknagels in de grond. Daarop staat het silhouet van de Keunekapel gegraveerd. Sint-Idesbald is de negende erfgoedwandelroute langs de Kust die met klinknagels werd bewegwijzerd. In 2020 is de gemeente Bredene aan de beurt, als tiende in de reeks. Daarna is deze productlijn afgewerkt.

De erfgoedwandelroute Sint-Idesbald is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Koksijde.

Praktisch
De viertalige brochure met kaart kost € 2 en is te verkrijgen op volgende locaties:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF