Westtoer steunt de vzw O2 uit Wervik

2019-09-09
Pers
VZW O2

Het provinciebedrijf Westtoer doneert dit jaar 1.250 euro aan ‘vzw O2’ uit Wervik. Deze vzw werkt binnen de integrale jeugdhulpverlening. De kinderen en jongeren tussen de 0 en 20 jaar die in Wervik verblijven zijn afkomstig uit een problematische leefsituatie. Vzw O2 heeft de laatste jaren volop gebouwd en verbouwd om hen een gepaste en eigentijdse woonomgeving te kunnen bieden.

Jaarlijks reserveert Westtoer een budget om een West-Vlaams sociaal initiatief te ondersteunen. Dit jaar is gekozen voor de vzw O2 uit Wervik, een organisatie die werkt binnen de integrale jeugdhulpverlening.

De 40 kinderen en jongeren tussen de 0 en 20 jaar die in Wervik verblijven zijn afkomstig uit een problematische leefsituatie. Ze leven samen in vier leefgroepen die zo huiselijk mogelijk ingericht zijn. Ze hebben een eigen kamer en er is constant begeleiding aanwezig. Naast de dagdagelijkse activiteiten in de leefgroep, zet O2 ook maximaal in op de participatie binnen de maatschappij zoals het omgaan met leeftijdsgenoten en de deelname aan plaatselijke sportclubs, jeugdverenigingen, muziekschool, kampen, een uitstapje in eigen streek, enzovoort.

Vzw O2 wil steeds actief en actueel blijven. Ze zoeken naar verbetering in hun inhoudelijke werking en op vlak van educatief materiaal. Daarnaast ligt de focus op infrastructurele verbeteringen. Vzw O2 heeft de laatste jaren volop gebouwd en verbouwd om de kinderen en jongeren een gepaste en eigentijdse woonomgeving te kunnen bieden.

Dit vraagt natuurlijk een serieuze financiële inspanning. Vandaar dat Westtoer de werking van vzw O2 wil ondersteunen met deze cheque van 1.250 euro.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF