Ontdek de regio's

De Leiestreek

De Leiestreek

De Leiestreek is een creatieve, ondernemende regio met water als rode draad. Het gevarieerde landschap inspireert kunstenaars al jaren. Het barst hier van de bedrijvigheid en vernieuwende initiatieven. Geniet van de beste restaurants langs de waterkant, ambachtelijke bieren, inspirerende kunst en cultuur, unieke logeeradressen en bruisende evenementen.

 

Onze toppers

Op weg met de Greeters

Wil je eens op een andere manier de regio ontdekken? Laat je dan leiden door de greeters. Deze vrijwilligers tonen met veel enthousiasme en liefde hun favoriete plekjes, bijzondere bezienswaardigheden, gezellige cafeetjes of restaurants. Ze brengen een eigen, persoonlijk verhaal. Je kan de streek met hen verkennen te voet of per fiets.

Hoe kan ik met een greeter op stap?

 

Santé met een rondje roodbruin

De Leiestreek grossiert in bijzondere bieradressen. Je drinkt er geen standaardbieren, wel creatieve streekbiertjes, met liefde en passie gebrouwen. En om al dat bier makkelijker te verteren kan je van het ene naar het andere interessante bieradres fietsen. Zo ontdek je meteen een resem ambachtelijke brouwerijen en fijne volkscafeetjes.

Dompel je onder in bier in de Leiestreek

 

Kunst die smaakt naar meer

Er is kunst en er is kunst. Er zijn de obligate musea, de Leiestreek pakt uit met vijf fonkelende exemplaren, maar je kunt ook op tal van andere plekken van kunst proeven. Behapbare kunst. Kunst die je ontdekt terwijl je eet, drinkt, flaneert, platen koopt of wakker wordt. Want in de Leiestreek word je omringd door kunst.

Laat je inspireren door kunst in de Leiestreek

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF