Ontdek de regio's

De Leiestreek

De Leiestreek

De Leiestreek, een streek die leeft van gisteren en morgen en bloeit dankzij de industriële en artistieke bedrijvigheid in de schoot van de “golden river”. Oude en nieuwe architecturale pareltjes vangen je blik en leiden je langs boeiende paden aan de waterkant. Schoonheid krijgt gestalte in vakmanschap, kunst en design. De Leiestreek legt een unieke brug tussen industrieel erfgoed en moderne levenskunst. Pauzeer even op een terrasje aan de waterkant na je deugdoende fiets- of wandeltocht doorheen de streek. Vergeet niet het typsiche oud roodbruin bier te proeven zoals het alleen nog in de Leiestreek wordt gebrouwen of geniet in één van de vele toprestaurants die de regio rijk is.

 

Onze toppers
Greeter Leiestreek

Op weg met de Greeters

Wil je eens op een andere manier de regio ontdekken? Laat je dan leiden door de greeters. Deze vrijwilligers tonen met veel enthousiasme en liefde hun favoriete plekjes, bijzondere bezienswaardigheden, gezellige cafeetjes of restaurants. Ze brengen een eigen, persoonlijk verhaal. Je kan de streek met hen verkennen te voet of per fiets.

 

Hoe kan ik met een greeter op stap?

 

 

Jongeren wandelen tussen vaten in de brouwerij

Santé met een rondje roodbruin

De Leiestreek is de bakermat van de roodbruine bieren. De benaming roodbruin duidt op bieren van gemengde gisting, met een zure en lichte smaak. Dit streekproduct zit vandaag duidelijk in de lift: van chefs die met roodbruine bieren werken over roodbruine fietstochten tot en met recepten afgewerkt met roodbruin bier. Of hoe je van een streekbiertje kan genieten!

 

Vertel mij alles over de roodbruine bieren.

Vlas

Texture

Als er één gewas is dat generaties lang mee vorm heeft gegeven aan de sociale en economische geschiedenis van Zuid- en Midden-West-Vlaanderen, dan is het vlas. De vlasnijverheid zette de streek rond Kortrijk op de wereldkaart, hertekende het landschap, begeesterde mensen en bracht een ongeziene welvaart. Het museum Texture vertelt het boeiende verhaal van deze vlas- en linnennijverheid.

 

Breng een bezoekje aan hét museum van het vlas.