Oud Stadhuis - Yves Vaneeckhout

'Producten van aan 'De Schreve''
Yves Vaneeckhout - Chef van Het Lekkere Westen

Waarom zouden we onze producten van ver laten komen als we ze hier in de buurt van Geluwe of aan 'de Schreve' (grens met Frankrijk) kunnen vinden.  We verkiezen dagverse producten van bij ons.  Geluwe en omstreken heeft tal van gepassioneerde lokale producenten : 

  • Aardbeien komen van de Molenhoek, een pittoresk gehucht in Geluwe
  • Christophe en Emmy van fruitbedrijf Demyfruit leveren prachtige producten : appelen, peren, pruimen, Gilw's appelsap, honing en stroop van eigen kweek.
  • bij onze bakker Bernard halen we ons karrewiel, een ouderwets brood
  • Tijdens het seizoen halen we onze hoppescheuten bij een hoppeboer uit Vlamertinge, asperges komen van het aspergehuis in Moorsele.
  • Onze kruiden en biogroenten komen uit de pluktuin Ten Hoogen Elslande in Geluwe. Topadres voor iedereen die lokale, lekkere, gezonde biogroenten belangrijk vindt.
  • Daarnaast werken ook we met Flandrienkaas uit Wervik.
  • En op onze kaart en in ons menu werken we graag met Noordzeevis en West-Vlaams rood.

Proef eens van onze aardappelsmeus (aardappelen uit Geluwe), handgepelde Noordzeegarnalen, Flandrienkaas en gepocheerd eitje.  Of als dessert, appelpluk uit Geluwe, huisgemaakt vanille-ijs, chocolade en gezouten hazelnootcrumble.

Tips van de chef

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF