Ter Spinde - Steven Verhaeghe

'Graag producten van streekproducenten, zo weet je van waar het afkomstig is'
Steven Verhaege - Chef van Het Lekkere Westen

  • Mangalica-varken halen wij bij Hof ter Meulen in De Haan.
  • De kazen komen van de landelijke kaashoeves Baliehof (Jabbeke) en ‘t Reigershof (Klemskerke)
  • De topmosterd komt natuurlijk van het gekende huis Wostyn in Torhout.
  • Cote à l’os komt van runderen die gekweekt worden op de Zuienkerkse polders van hoeve Hagebos
  • De ambachtelijke honing is verkrijgbaar bij de imker De Sfeermaker en voor heerlijke droge en verse kruiden gaan we langs bij 't kruidenboerderietje, beide in het pittoreske Stalhille.
  • in Belfurn Angus (Veurne) van de familie Vanderhaeghe halen we onze steaks en stoofvlees. 
  • Ter Spinde beschikt ook over een eigen bier, Gin en koffie. 

Proef zeker eens onze Cote à l’os ( Blonde Aquitaine ) die van runderen komen uit de streek en die gegrild worden op onze houtskooloven Josper.  Of proef eens van ons stoofvlees van Belfurn Angus in combinatie met een bruine Keyte bier van de Ichtegemse brouwerij Strubbe

Tips van de chef

Onze streek beschikt toch over een paar verborgen pareltjes waar we trots op mogen zijn

  • In Snellegem kan je terecht in het fietsmuseum de Velodroom om de geschiedenis van de fiets te beleven.
  • Fiets langs het kanaal Oostende-Brugge en geniet van de polders.

In en om Jabbeke kan je overnachten van camping tot hotel

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF