Vlaggen langs Groene Assen

Het project

Kunstenaars

Vlaggen zijn van alle tijden en culturen. Ze beloven feest, ze vlaggen de finish af. Hun spel van kleur, vorm en beweging door de wind kan een stad speels en zonnig maken. Ze zijn collectieve vrolijkheid. Of ze zijn een symbool, een lapje stof vol betekenis. Ze staan voor een gebied, een natie, een gemeente, een overtuiging, een voetbalploeg, een fanfare. Een vlag kan de emoties hoog doen oplopen. Ze geven een signaal. Ze communiceren zonder woorden maar spreken duidelijke taal. In dit project zijn de vlaggen volstrekt vrij, maar nooit betekenisloos. Wat hebben de makers bedoeld? Is iets wel echt wat het lijkt? Dekt de vlag de lading?

Hier zijn 101 nieuwe, volstrekt unieke vlaggen op de West-Vlaamse landkaart geprikt. Met liefde gemaakt en bedacht voor dit project. We vroegen een brede groep van 36 visual artists, kunstenaars en ontwerpers om een vlag te maken die ingaat op natuur en beweging, in de taal van de vlag. Zie ze als rustpunten of supporters langs je tocht.

De genereuze opdracht van de provincie resulteerde in een feest van creativiteit. Dezelfde vraag leverde letterlijk 101 verschillende antwoorden op. VLAG2020 is een bijzondere kans om zonder enige drempel kennis te maken met een interessante en heel brede groep kunstenaars, ontwerpers en illustratoren. In een museumzaal zou je hun werk normaal niet samen zien hangen, hier wuiven ze je collectief de zomer in.
Dit vlaggenproject doet ons op een aangename manier de provincie West-Vlaanderen herontdekken. Het concept van de negen routes zorgt voor een heel nieuwe, amusante natuur- en cultuurbeleving. Goede reis! Wees welkom, ga op verkenning en geniet al fietsend of wandelend van wat VLAG2020 je deze zomer te bieden heeft.

Gautier Platteau, curator
Annemie Morisse, projectleider

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF