Wasserette - Wibo Lemmens

'Zeebaars met de lijn gevangen uit Nieuwpoort'
Wibo Lemmens - Chef van Het Lekkere Westen

  • Ik werk graag met vis uit onze Noordzee en bij voorkeur met vis die gevangen is voor de kust en geveild in Nieuwpoort. Zo is de zeebaars waarmee ik werk enkel met de lijn gevangen en komt bijna altijd vanuit nieuwpoort. De Nieuwpoortse vismijn is niet de goedkoopste maar levert wel steeds topkwaliteit.  Ook de garnalen uit nieuwpoort zijn top, meestal iets kleiner dan de Nederlandse maar zeer lekker !  
  • Ik vind het ook belangrijk dat vis uit bepaalde vangstgebieden komt.  Als een slager een ander ras van koe heeft dan vinden de mensen dat vanzelfsprekend dat die een andere smaak heeft door andere voeding, op andere velden heeft gestaan,.. Voor de meeste mensen komt vis gewoon uit de zee maar daar zijn er ook verschillende ondergronden, stromingen, temperatuur van het water, .. die belangrijk zijn voor de smaak en textuur van de vis.
  • Ik heb het geluk gehad om 2 jaar voor Angus Wittevrongel (Julia & Mare Nostrum) te werken. Daar heb ik dit alles geleerd en hierdoor hebben we een zeer goede relatie. Ik bel 's morgens naar hem als hij nog op de vismijn is en vraag wat er geleverd is en wat goed is in kwaliteit. Hij kent de vismijn al jaren, het is hem met de paplepel ingegeven. Hij kent de vissers en de boten en weet wat hij moet kopen. Af en toe ga ik eens mee met hem om het reilen en zeilen van de vismijn van dichtbij mee te maken, steeds een leuke ervaring.  Ik neem wat de visser gevangen heeft en daar mogen gerust wat minder gekende soorten tussenzitten zoals steenbolk, pieterman, zeebarbeel of zonnevis.
  • Ik werk ook met Schorenaer kippen, die hier vlakbij gekweekt worden.  
Tips van de chef
  • Het Koning Albert monument en het Westfront museum zijn de moeite om te bezoeken... en je kan er genieten van een mooi uitzicht op het slagveld van weleer.
  • Een leuk café, waar ik graag eens passeer is The Newport times, gezellige bruine kroeg en een ruime keuze aan lekkere bieren. 
  • Voor een kleine hap gaan we graag naar Tabl'O. Er is ongedwongen bediening en leuke gerechten, al of niet om te delen. 
  • In Nieuwpoort zijn veel leuke logies te vinden. Baenk & UitGaanSlapen zijn zeer mooi, iets voor de liefhebbers van design.  Villa sans soucis voor als het net iets meer mag zijn.  En als het eerder klassiek mag zijn dan zijn Jeanne, De arend en A casa aanraders.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF