Lekker Eten en Drinken in West-Vlaanderen

Week van de Korte Keten

Fietsroutes Korte Keten

Week van de Korte KetenIeder jaar in mei wordt de Korte Keten volop in de kijker geplaatst in West-Vlaanderen tijdens de "De week van de korte keten". Via deze actie worden consumenten en horecazaken gestimuleerd om producten rechtstreeks bij lokale producenten aan te kopen. Uiteraard promoten we het hele jaar door 'de Korte Keten'. Op die manier krijg je verse, seizoensgebonden producten met een minimum aan voedselkilometers op de teller.
 

Lees hier het digitaal magazine van de Korte Keten in West-Vlaanderen

Lekkere fietsroutes in Het Lekkere Westen

Maar het hele jaar door kan je al fietsend kennis maken met het lekkers dat onze provincie te bieden heeft. Een fietstocht langs hoevewinkels, een hoevepicknick tussen de fruitbomen. Combineer dit met een lokaal fruitsapje of streekbiertje/wijntje in één authentiek café of schuif je voeten onder de tafel en laat je verwennen door één van de Lekkere Westen-chefs.

Westtoer ontwikkelde maar liefst 16 fietsroutes die je langs unieke hoeve-en streekproducenten, authentieke adresjes … in het Lekkere Westen leiden.

Je kan de routes bekijken of downloaden via onderstaande links. De fietsroute start in de aangeduide gemeente.

Op zoek naar meer fietsinspiratie, verrassende fietsroutes en lekkere tips? Hieronder nog tal van interessante fiets- en wandelroutes.

Al fietsend leer je de rijkdom van Het Brugse Ommeland, De Kust, De Leiestreek en De Westhoek kennen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF