Zee van Smaakroute rond Blankenberge

De Zee van Smaakroutes zorgen voor een heel nieuwe kijk op de Kust, eentje waarbij alles draait om smaak en lekker eten. Dat die routes dan ook nog eens de mooiste plekjes van de badplaatsen aandoen, is mooi meegenomen. De Blankenbergse route brengt ons langs een privémuseum, een boer die de principes van de korte keten huldigt, bekende visrestaurants, een superwafelmaker en een oerklassiek ijssalon. Yummie!

Hieronder alvast enkele toppers die je op de route passeert.

De volledige route met alle tips en praktische informatie vind je in het online magazine van september.

Blankenberge Paravang
Paravang
De Kust

We springen op de fiets en trekken de Uitkerkse Polder in. In dit open landschap met zijn zilte graslanden grazen koeien en schapen. Het is de broedplaats voor duizenden vogels. Centraal in de polder ligt het bezoekerscentrum met cafetaria. De Uitkerkse Polderwandelroute neemt je mee dwars door de graslanden en langs een aantal uitkijkplatformen.

We volgen een tijdje de Duinbossen van De Haan en fietsen dan via de Koninklijke Baan rond de enorme jachthaven van Blankenberge. Op het einde van de jachthaven ligt de Paravang, een windscherm met zitbanken van begin 20e eeuw. Pure Belle Epoque! Hier verlaten we even de route om een aantal smaakmakers te ontdekken langs de Zeedijk.

 

Het Oosterstaketsel wordt op dit moment gerestaureerd. De brasserie op het einde van het staketsel blijft bereikbaar. Brasserie Oosterstaketsel staat vooral bekend om zijn vissoep met vergeten Noordzeevis. De rest van het menu wordt bepaald door wat de visser die dag gevangen heeft.

Op de Zeedijk nestelen we ons op het terras van Silversand om er de beroemde wafels te proeven. De grote wafels van Silversand werden zelfs al vermeld in het toonaangevende The Wall Street Journal.

Blankenberge staketsel
Oosterstaketsel
De Kust
Blankenberge Lustige Velodroom
De Lustige Velodroom
De Kust

Waar je ook zeker even halt moet houden

Met het gezin in Blankenberge? Dan is een bezoek aan de Lustige Velodroom vlakbij de pier een must. Op een wielerbaan fiets je op de gekste fietsen.

De hele maand september kan je aan de Kust nog de werken van Beaufort 2018, kunsttriënnale aan zee gaan bewonderen. Een gratis plannetje met de locaties van alle werken kan je bekomen via de toeristische diensten van de Kust.

Lekkere adresjes in de buurt

In dit vermaarde visrestaurant in Blankenberge verwijst alles naar de zee. De Oesterput werkt zonder reservatie. De vierde generatie staat er aan het roer en ook de vijfde generatie deed al zijn intrede in de zaak. Hier worden dagverse mosselen, kreeften en oesters klaargemaakt. De zeevruchtenschotel is een topper! Ambassadeur van het Lekkere Westen.

Bij Huis Avalanche in Wenduine begint de dag al om 7 uur. Je kan er terecht voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. De koffie wordt er bereid met zorg voor de smaak en de kwaliteit. Maak je keuze uit het
ruime assortiment heerlijke gebakjes. Je vindt er ook een ruim aanbod aan lekkere snacks en salades.

De Oesterput in Blankenberge
Oesterput
De Kust
Logeren aan zee
De Kust

Weekendje weg aan de Kust

September staat nog steeds garant voor een portie schitterend weer. Alle attracties zijn nog open en ook de beachbars zetten hun seizoen nog even verder. In Blankenberge valt trouwens van alles te beleven. Voer genoeg voor een leuk weekendje weg. Slapen kan je in:

Meer logiestips aan de kust

Deze route verscheen in het magazine van september. Bekijk hier het volledige magazine.

Andere routes van deze editie