Zuurstof halen in de Zwinduinen

Wandeling via een lappendeken aan pure landschappen

Deze wandeling op het wandelnetwerk Zwin laat ons proeven van de rust van de zee, de ambiance in de beachclubs en gastronomische lekkernijen. We staan oog in oog met Schotse Hooglandrunderen en genieten van prachtige panorama’s over de Zwinvlakte in Knokke-Heist.

Hieronder alvast enkele toppers die je op de route passeert.

De volledige wandelroute met alle tips en praktische informatie vind je in het online magazine van april.

Zwin Natuur Park
De Kust

Dankzij de webcam van het Zwin zien we dat De Kust baadt in een stralend blauwe voorjaarslucht. De zeebries jaagt de wolken het binnenland in. Voor we onze wandeling op het grensoverschrijdende wandelnetwerk
Zwin aanvangen, stappen we binnen in het Zwin Natuur Park. De interactieve tentoonstelling legt de link met het vliegveld dat zich tussen 1929 en 1959 op de Kleyne Vlakte bevond.

De wandeling leidt ons door het gevarieerde natuurreservaat ‘Zwinduinen- en polders’. Via de Zwinbosjes, waar de atletische bomen bij elke windstoot krampachtig kreunen, komen we in de duinen. Een uitkijkpunt biedt een prachtig panorama op de wijdse Zwinvlakte met zijn slikken en schorren en op de open zee. In de zomer kleurt de Zwinvlakte paars dankzij het Lamsoor, in het plaatselijk dialect bekend als ‘Zwinneblomme’.

De zwinvlakte vanaf een uitkijkpunt
Zwinduinen
De Kust
Shoppen in Knokke
De Kust

Waar je ook zeker even halt moet houden

  • De heraangelegde zeedijk voert ons in de richting van de vele beachbars en -clubs die Knokke rijk is. Eerste in de rij is Surfers Paradise waar altijd een gezellige ambiance hangt.
  • Een wandeling door Het Zoute is ook onbegrensd genieten van architecturaal erfgoed van de rich en de famous. Dat gevoel heb je zeker in de Konijnendreef en de Blinckaert - laan, waar zich ook de hoogste duintop van Het Zoute bevindt.

 

Lekkere adresjes in de buurt

  • In het warme interieur van 'Le Bistro de La Mer' geniet je van de meest uiteenlopende culinaire hoostandjes.
  • Op het bistroterras van The Shelter heb je een goed zicht op de Kleyne Vlakte. Onder het genot van een lekker streekbier of heerlijk menu zie je er het niet-aflatend enthousiasme van honderden vogels.

lekkere visgerechten aan de Kust
Visgerecht
De Kust
Logeren
De Kust

Weekendje weg aan de Kust

De Oostkust bevat tientallen mogelijkheden voor een ontspannen weekend aan zee. Erfgoedmusea, hippe shops in de winkelboulevards, het fijnkorrelige strand en prachtige fietsroutes door de polders liggen klaar om ontdekt te worden.

Meer logiestips aan de kust

Deze route verscheen in het magazine van april. Bekijk hier het volledige magazine.

Andere routes van deze editie

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF